Nyhed

Sommerferie med børnebørnene: På Oure er vi én stor familie.

15. april 2021

Sommerkurser, Nyhed, Image Article

Maria og Poul glæder sig til sommerens ferieuge på Oure med børnebørnene Carl og Victor. For dem er opholdet ægte feriestemning og vigtigst af alt; børnebørnene elsker det.

Når Maria og Poul Calmann-Hinke pakker bilen og henter børnebørnene i sommerferien, går turen til Oure. For fjerde år i træk har farmor og farfar valgt at tage drengene med på familiehøjskole på Sydfyn, og det er der en meget enkel årsag til. Carl på 9 og Victor på 6 elsker sommerferie på Oure. Og det glæder deres farmor og farfar.

- Vores ophold på Oure har været en stor succes. Første gang vi var afsted, havde vi kun Carl med og der var vi ret spændte på, hvordan det ville gå. Vi havde aldrig været alene med Carl i syv dage, men det var en stor succes. Dagene var fyldt med aktiviteter for børn som morgendans, bondegårdsbesøg, skattejagt og ture til Lundeborg Strand. Carl vinkede hver morgen glad farvel til os, når vi afleverede ham til oplevelser i Trylleskolen, fortæller Maria, der sammen med sin mand Poul har nydt formiddage og eftermiddage med blandt andet fitness på sommerhøjskole og gåture til Broholm Slot, mens børnebørnene har været underholdt i Trylleskolen med familiehøjskolens andre jævnaldrende børn.

En uge med fest og sjov

Året efter fik lillebror Victor også lov til at komme med farmor og farfar på sommerferie i det sydfynske. Igen blev det en stor succes, fortæller farmor.

- Drengene var ellevilde. Ikke mindst til afslutningsaftenen med discodans. De elsker simpelthen Oure og jeg tror, at både vi og drengene ville savne Oure, hvis vi valgte at tage et andet sted hen. Det virker til, de nyder at være afsted uden far og mor i nogle dage, og så er de til gengæld meget stolte, når de får lov til at ringe hjem og fortælle om alle de spændende ting de oplever. Samtidig nyder forældrene derhjemme også et par ”alene-dage”, så vi er glade for, at vi får lov til at låne børnene med, lyder det fra den stolte farmor.

I år har Maria og Poul valgt at kaste sig ud i havkajak på Lundeborg Havn, mens børnebørnene er underholdt af de mange aktiviteter. Tidligere har farmor og farfar valgt aktiviteter på Oure, hvis der skulle opstå problemer med børnene, men i år er der mod på at tage ”udenbys” fordi drengene kender forholdene på Oure så godt.

Sommerkurser, Nyhed, Image Article, 1
Sommerkurser, Nyhed, Image Article (1)

En del af et stort fællesskab

Oures sommerkurser kommer der hvert år nye ansigter til. Rigtig mange er dog gengangere, som år efter år sætter snuden mod sommerferie på Sydfyn og bliver en del af det store fællesskab, som i den grad præger stemningen sommeren igennem. Og som for Maria er meget tydelig. 

- På Oure føler man sig som én stor familie. Lige fra man kommer om søndagen, til man kører hjem med tårer i øjnene - godt brugt og fyldt med indtryk - den følgende lørdag omkring middagstid, lyder det afsluttende fra farmoren, som i år også har givet sin søn ”lov” til at komme med til Sydfyn og opleve den ferieform, hans børn og forældre har nydt de sidste tre år.

Der er stadig få ledige pladser på Oures sommerhøjskole. Læs mere om både familiehøjskole, voksenhøjskole og UngdomsCamps her.