Nyhed
23. oktober 2025

Katrine Bach Hansen (leder af Oures Have) og Mads Dreyer (Køkkenleder) modtager Køkkenprisen 2025
”Oures Have” giver eleverne kendskab til jord til bord. Skolerne i Oure er blevet tildelt den prestigefulde Køkkenprisen 2025 af Landbrug & Fødevarer for deres helhedsorienterede indsats med fokus på sundhed, økologi, smag og dannelse.
“Vores nyeste tiltag er Oures Have, hvor vi dyrker egne grøntsager. Det har vi gjort for at ramme den nye generation af borgere, der aldrig har været så langt fra primærproduktionen, som nu. Der sker bare noget, når man kommer ud i haven og er tæt på jord og dyrkning”, sagde en stolt køkkenleder Mads Dreyer torsdag, da han fik overrakt trofæet som vinderen af Køkkenprisen 2025.
Oures Have – mere end grøntsager
Med etableringen af “Oures Have” tager Skolerne i Oure et markant skridt – ikke blot i retning af at dyrke egne grøntsager, men i mindst lige så høj grad i retning af at gøre eleverne på skolens efterskole, gymnasium og højskole bevidste om, hvor råvarerne kommer fra, og hvordan de er dyrket. Målet er at styrke råvarekendskab, engagement og ansvarlighed – og dermed at danne de unge som bevidste forbrugere.
Juryens vurdering
Køkkenprisen 2025 uddeles til det offentlige køkken, der bedst formår at kombinere sundhed, smag og økologi.
Ifølge chefkonsulent Anders Nicolajsen fra Landbrug & Fødevarer blev Skolerne i Oure især belønnet for deres mulighed for at integrere måltidspædagogik, gode råvarer og stort fokus på lokal økologi:
“Skolerne i Oure har skabt et forbillede for, hvordan offentlige køkkener kan være drivkraft for både sundhed, læring og grøn omstilling blandt både unge og voksne. Det er ikke nogen let opgave at lave mad til så mange forskellige brugertyper – fra dem, der kræver masser af energi og protein, til dem, der går op i klima og bæredygtighed – og samtidig fastholde et ukueligt fokus på økologi, velsmag og måltider med sjæl og personlighed”.
“På Oure knokler de for at blæse og have mel i munden, og det lykkes i stor stil: Besøget afslørede glade elever, personale med fagligt overskud og et forbilledligt fokus på alt det, der gør måltidet til en helhedsoplevelse”, sagde Anders Nicolajsen
Fremadrettet ambition
Med over én million måltider årligt under ledelse af køkkenleder Mads Dreyer har Skolerne i Oure sat sig for at fastholde et markant fokus på lokale råvarer og økologisk produktion.
Med “Oures Have” som konkret initiativ markerer skolen, at dannelse, bæredygtighed og fødevarekompetence går hånd i hånd – og at de unge får mulighed for at opleve rejsen fra jord til bord på egen krop.