Nyhed

Tour de Oure: Fordomme nedbrydes og fællesskab styrkes

30. juni 2021

Image Article Kostgymnasium Linjebyt Nyhed

Et nyt koncept har set dagens lys på Oure Kostgymnasium.

På Tour de Oure får eleverne mulighed for at afprøve hinandens forskellige linjefag. Det giver en bedre forståelse af ens kammerater og hver elev får et indblik i de andres passion og hverdag.

Hvad har en håndboldelev tilfælles med en danseelev? Hvad har en sejlelev tilfælles med en skuespilelev? Ved første øjekast, er lighederne måske til at overse. Men hvis man kigger efter, vil man opdage, at de mange unge mennesker på Oure Kostgymnasium har mere tilfælles end de lige går og tror. I en travl hverdag med gymnasieundervisning, sport eller performings arts, kan det dog måske være svært at udvide sin horisont til andre sportsgrene eller kunstformer. Men det skal der gøres op med, hvis det står til eleverne på Oure Kostgymnasium.

Nedbryd fordomme og styrk fællesskabet

Eleverne har indført et nyt koncept kaldet ’Tour de Oure’, hvor de prøver hinandens linjer for netop at opnå større forståelse for hinanden og måske endda nedbryde nogle af de fordomme, der kan være mellem elever på meget forskellige linjer. Indsigten i hinandens linjer har været tiltrængt, fortæller Angelique Nyvang, som sidder i elevrådet og har været en af drivkræfterne bag den første udgave af Touren.

- Nu har jeg snart gået på Oure Kostgymnasium i tre år, og jeg mødes stadig med spørgsmål om, hvad vi i virkeligheden går og laver på skuespil-linjen. Derudover er jeg heller ikke selv sikker på, hvad der bliver lavet på de andre linjer, og det tror jeg godt kan være med til at skabe afstand mellem eleverne. Derfor synes jeg, at det her var et fedt projekt at træde ind i, hvor målet var både at vække nysgerrigheden og måske få afkræftet nogle af de forestillinger vi hver især har til elever fra de andre linjer, fortæller Angelique, som bliver bakket op af Marie Højgaard Andersen, der også har deltaget i planlægningen af dagen:

- Med otte linjer og næsten 300 elever, kan det sommetider være en udfordring at forholde sig til alt, hvad ens venner laver i fritiden, men det har aldrig været et spørgsmål om manglende interesse. Derfor tænkte vi, at linjebyt-dagen ville være en ideel måde at afprøve hinandens sportsgrene og derigennem fremme fællesskabet, lyder det fra Marie.

 

Image Article Kostgymnasium Linjebyt 2 Nyhed
Image Article Kostgymnasium Linjebyt 3 Nyhed

Et sted med mange passioner og stor diversitet

Med Oure Kostgymnasiums otte linjer er det meget forskellige elever, som i tre år bor og lever sammen. Diversiteten og det faktum, at eleverne oplever hinanden på mange forskellige arenaer giver dem en mere nuanceret opfattelse af hinanden og derigennem også af dem selv, hvilket er mindst ligeså vigtigt som danskundervisningen eller træningen på fodboldbanen eller i musiklokalet. Det giver også eleverne indsigt i, hvordan arbejdslivet kan være, når de på et tidspunkt, når der til. Derfor har der været stor opbakning til et koncept som Tour de Oure, fortæller sejl-underviser Johan Søgaard Hoff, der har hjulpet elevrådet med at få dagen op at stå.

- Det har været virkelig sjovt og spændende! Det har været en dag, hvor fællesskabet har været i fokus. Eleverne har fået indsigt i hinandens linjer og vi håber dermed at kunne mindske fordomme og hylde diversiteten på kostgymnasiet. Stor ros til elevrådet for det store arbejde i forbindelse med planlægning og afvikling. Det er fantastisk at have en dagligdag på et sted, hvor så mange passioner smelter sammen, fortæller Johan.