Dans på Oure Kostgymnasium

Dyrk din dans, få din studenterhue og oplev det fantastiske fællesskab på Oure Kostgymnasium!

Er du passioneret og har engagement til at udforske dansen og gennemgå en stor udvikling, er Oure det helt rigtige sted for dig.

Oure Kostgymnasium retter sig mod alle, som har passion for dans, men henvender sig specielt til dig, som ønsker en professionel karriere indenfor dans eller scenekunst.

 

Image Article, Kostgymnasium, Dans (1)

Kombiner din dans og STX uddannelse

Danselinjen på Oure Kostgymnasium tilbyder en STX-uddannelse, mens du træner ca. 12 timers dans hver uge.

Hovedvægten ligger på moderne dans, og klassisk ballet, men vi har også f.eks. hip hop og jazz på skemaet. I undervisningen fokuserer vi på udvikling af din teknik, performance og kreativitet.

Du bliver undervist af professionelle danselærere med mange års erfaring og uddannelse. Vi forbereder dig til at kunne tage en bacheloruddannelse inden for moderne dans i Danmark eller i udlandet.

 

Sådan forløber dans på Oure Kostgymnasium

Det treårige forløb består overordnet af to hovedfag; danseteknik og grundtræning. Du gennemgår et vejledningsforløb, og vi støtter dig hele vejen gennem uddannelsen.

To gange årligt får du en grundig evaluering af din faglige udvikling med fokus på bl.a. teknik, performance/udtryk, kreativitet, koncentration samt engagement.

Vi glæder os til at danse med dig!

Image Article, Kostgymnasium, Dans, 1

MØD UNDERVISERNE PÅ DANS HER

MØD UNDERVISERNE PÅ DANS HER

Mette Helene Schmidt Sørensen

Mette er uddannet fra Millennium Performing Arts School London i 2003 og fra Merce Cunningham institut New York City i 2008.

Som danser har Mette arbejdet med nogle af Londons hotteste koreografer, både inden for moderne dans men også musical og kommercielt. Mette har som koreograf både lavet større danse produktioner, åbningsceremonier, festivaller, catwalks mm.

Som underviser har Mette de seneste 15 år været ansvarlig for moderne dans på Det Kongelige Teater Balletskolen Odense. Mette er desuden medstifter af Nordic Dance Ensemble.

Mettes passion er at udvikle den næste generation af unge danser.

 

Hvorfor vælge dans på et kostgymnasium?
Du skal vælge et kostgymnasium med dans, fordi du brænder for at danse, og samtidig gerne vil have en studentereksamen. På Oure Kostgymnasium får du mulighed for at kombinere de to ting.

Hvad lærer man, når man har dans på gymnasiet?
Hvis du vælger linjen dans på Oure Kostgymnasium, får du både en STX og ca. 12 timers dans om ugen. Du bliver undervist af dygtige, professionelle dansere, der har mange års erfaring indenfor en masse forskellige stilarter.

Kombinér din STX med dans på Oure
Vi har fem forskellige studieretninger på Oure Kostgymnasium. Du har derfor gode muligheder for at tage din uddannelse samtidig med, at du kan danse og dygtiggøre dig indenfor dansens mange facetter. Du bor på skolen og har derfor alt samlet på ét sted: Dit hjem, din skole og din dans.

Hvilke stilarter kan man danse på et kostgymnasium?
På et dansegymnasium som Oure Kostgymnasium vil du blive undervist i flere forskellige stilarter. Hovedvægten i løbet af de tre år vil ligge på moderne dans og klassisk ballet. Derudover er der meget andet på skemaet, fx hip hop og jazz. I undervisningen fokuseres der på udvikling af din teknik, performance og kreativitet.

Er dans på gymnasiet svært?
Undervisningen tilpasses den enkelte elev og det niveau du befinder dig på. Nogle af vores danseelever har danset i mange år, mens andre har danset i få år, når de starter. Det vigtigste er din passion for dansen, da der danses mange timer om ugen.

Hvordan foregår eksamen i dans?
Der er ikke en decideret eksamen i dans på vores kostgymnasium, men to gange om året laves der en evaluering af hver elev. Her får alle danseelever mulighed for at danse en række danse foran interne og eksterne undervisere, som derefter giver eleverne feedback, for at hjælpe dem videre i deres udvikling.

lad os hjælpe dig på vej

Tlf: 62 38 38 15

Social

kopieret