Skuespil på Oure Kostgymnasium

Skuespil på Oure Kostgymnasium er for dig, der har passion, viljestyrke og mod til at følge dine scenekunstneriske drømme, imens du tager din STX. 

Sammen med dine nye holdkammerater træder du aktivt ind i et scenisk varmt fællesskab i et teaterfagligt miljø med professionelle undervisere og rammer. 

Vores mål er at give dig de bedste forudsætninger til at søge optagelse på videregående uddannelser som Den Danske Scenekunstskole.

 

Image Article, Kostgymnasiet, Skuespil, 1

Undervisning i skuespilmetoder på Oure Kostgymnasium

Du bliver en del af et intenst og struktureret undervisningsforløb (ca. 10 timer om ugen) med fokus på at fremme og udvikle troværdige, oplevende og scenisk tilstedeværende skuespillere.

Linjens moduler er sammensat af moderne skuespilmetoder, kropstræning og kropsbevidsthed. Vi beskæftiger os desuden med genrespil som fx masketeater og melodrama, samt omsætning af teoretisk materiale til færdige forestillinger. Vi laver både mindre forestillinger for en lille inviteret gruppe og større produktioner for et offentligt publikum.

Vi er tæt knyttet det professionelle scenekunstneriske miljø. Regionalt foregår det som et samarbejde med BaggårdTeatret. Nationalt i form af turnéer og deltagelse i teaterfestivaler og internationalt i form af studietur til scenekunstneriske miljøer i udlandet. 

 

Bliv del af skuespil på Oure Kostgymnasium

Du kan blive en del af skuespil på Oure Kostgymnasium på flere måder. Enten som elev på Oure Kostgymnasiums skuespillinje, hvor du både har skuespil, STX-undervisning og bor på skolen ELLER som elev kun på skuespilundervisningen, mens du fx går på en anden skole eller har et arbejde. Dette tilbud er en del af det samarbejde vi har med BaggårdTeatret

Vælger du at være elev kun på skuespilundervisningen, kan på lige fod med de øvrige elever på skuespil-linjen deltage i al skuespilundervisning og alle forestillinger, projekter og teaterture – i det omfang linjens aktiviteter kan kombineres med din skolegang, arbejde el.lign. andre steder.

 

Image Article, Kostgymnasiet, Skuespil
Image Article, Kostgymnasium, Skuespil,

Oure & BaggårdTeatret - Et lokalt samarbejde

På BaggårdTeatret og Oure Kostgymnasium gør vi alt hvad vi kan for at hjælpe dig med at få det praktiske til at gå op, så det bliver muligt at kombinere skuespilundervisningen på Oure med dit øvrige liv. 

Du kan læse mere om samarbejdet med BaggårdTeatret på siden for Oures samarbejdspartnere.

MØD UNDERVISERNE PÅ SKUESPIL HER

MØD UNDERVISERNE PÅ SKUESPIL HER

Morten Hembo

Ansat på Skolerne i Oure i 2021. Morten underviser i Skuespil på Oure Kostgymnasium. 

Morten har mere end 20 års undervisningserfaring fra scenekunstskoler i ind- og udland, og har medvirket i og produceret masser af professionelle teateropsætninger.

Morten er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole og har en kandidatgrad fra Universität der Künste Berlin.

 

Hvad er drama i gymnasiet?
Oure Kostgymnasium er et af de gymnasier med skuespil, der findes i Danmark. Man kan kalde det et drama gymnasium, et teater gymnasium eller et skuespil gymnasium, men det dækker over det samme. Hos os kalder vi linjen for skuespil og den er for dig, der gerne vil forfølge dine scenekunstneriske drømme.

Hvad laver man til drama på gymnasiet?
Når du har drama på gymnasiet (hos os hedder linjen skuespil), laver du en masse forskelligt. Ca. 10-12 timer om ugen modtager du undervisning med fokus på at udvikle dig som en troværdig og tilstedeværende skuespiller.

Hvilke skuespilsteknikker lærer man?
I løbet af dine tre år med skuespil på gymnasiet, vil du komme igennem mange forskellige teknikker og metoder. Du vil også prøve kræfter med genrespil som masketeater og melodrama.

Hvordan foregår skuespilseksamen?
Der er ikke en eksamen knyttet op på skuespillinjen på vores gymnasium, så på den måde adskiller linjen sig fra din STX-undervisning. Mange spørger om man skal have en gymnasial uddannelse for at blive skuespiller. Det er ikke nødvendigt, men da du på Oure tager en studentereksamen samtidig med din undervisning i skuespil / teater / drama, er det hele med i pakken.

Hvad skal man have i snit for skuespil på gymnasiet?
Gennemsnittet for at spille teater i gymnasiet, er ikke anderledes end på de andre linjer. Ligesom på alle andre gymnasier, skal du være erklæret uddannelsesparat og opfylde de krav, der generelt er for at komme ind på et gymnasium, når du søger ind hos os. Du kan læse meget mere om, hvilke krav, der gør sig gældende hos Børne- og Undervisningsministeriet.

Hvor mange læser skuespil på Oure Kostgymnasium?
Hver årgang er forskellig og det svinger meget, hvor mange elever, der vælger linjen skuespil. Der starter mellem 80 og 100 på hver årgang, hvoraf 5-10 af dem er fra skuespillinjen.

lad os hjælpe dig på vej

Tlf: 62 38 38 15

Social

kopieret