Skuespil på Oure Kostgymnasium

Skuespillinjen på Oure Kostgymnasium er en unik kombination af STX- og skuespilundervisning.

Denne linje giver dig mulighed for at udvikle dine sceniske kompetencer og samtidig få din studentereksamen. Skuespillinjen henvender sig til alle, der har interesse for skuespil og ønsker at blive dygtigere til det sceniske arbejde.

 

Skuespil, Kostgymnasium, Image Article


Undervisningen er et intenst og struktureret udviklings- og afklaringsforløb, baseret på at fremme og udvikle dine scenekunstneriske formidlingsevner, din kreativitet, stemme og musikalitet, selvstændighed og samarbejdsevner.

Hovedvægten ligger på din udvikling og det sceniske fællesskab i et teaterfagligt miljø med professionelle undervisere og rammer.

 

På uddannelsen er der moduler med bl.a. skuespilteknik, improvisation, kropstræning og -bevidsthed, manuskriptskrivning, dubbing, tekstarbejde, sang- og taleteknik, teaterhistorie og dramaturgi.

Hvert år præsenterer eleverne forestillinger for venner og familie, men også i det offentlige rum.

Der er ekskursioner til det professionelle scenekunstneriske miljø og eksternt kultursamarbejde – regionalt, nationalt og internationalt.

Skuespil, Kostgymnasium, Image Article (1)
Skuespil, Højskole, Image Article, 1

Vi samarbejder bl.a. med BaggårdTeatret i Svendborg - et professionelt teater af stor værdi og betydning for undervisningen, herigennem uddanner vi også scenekunstelever. 

Gennem undervisning og løbende coachingsamtaler, bliver du forberedt til at kunne søge optagelse på de scenekunstneriske videregående uddannelser, så som Den Danske Scenekunstskole.

Vi introducerer dig også til det brede teatermiljø, både nationalt og internationalt.

MØD EN AF UNDERVISERNE PÅ SKUESPIL HER

MØD EN AF UNDERVISERNE PÅ SKUESPIL HER

Marie Keiser Nielsen

Marie er koreograf, performer og underviser med mange års erfaring på skoler, universiteter og scener - både i Danmark og udlandet.

Marie er uddannet danser og koreograf med en BA fra University of Malta og en MA i fysisk teater for internationale ensembler fra St. Mary’s University i London.

Marie har et tæt samarbejde med National Dance Company of Malta og det danske akro-landshold.

Som underviser er det Maries vision, at de studerendes forhold til kroppen og dens udtryksmuligheder bliver med fokus på grænsefladen mellem teater og dans, at krop og bevægelse er en del af alt, hvad de gør på en scene, og at denne viden bliver et redskab og en inspiration.

Maries undervisning tager udgangspunkt i en sund fysisk grundform og en daglig træningsrutine, der gradvis udbygges og tilpasses den enkelte elev, såvel som en progression fra fysisk træning som en individuel styrkelse af kroppen til bevægelse som en kollektiv praksis, pulsen af et ensemble, samt endelig værktøjer for den enkelte og gruppen til at udvikle deres eget kreative bevægelsespotentiale og fysiske udtryksmuligheder.

I arbejdet som bevægelseslærer har Marie undervist, grundlagt og skrevet curriculum for Masquerade Physical Theatre Company på Malta. Hun fungerer desuden som konsulent for dansekompagnier og akrobater med fokus på samspillet mellem dramatisk udtryk og bevægelse. 

lad os hjælpe dig på vej

kontakt os

Skolerne i Oure, Landevejen 96

5882 Vejstrup

Tlf: 62383838

E-mail: okg@oure.dk

Social