Nyhed

På Oure fandt jeg troen på min egen musik

08. november 2022

Image Article Højskole Stella Koncert

Da Sophie - aka Stella - startede med at lave musik, følte hun ikke der var plads til den musik, hun ønskede at skabe, og de ambitioner hun havde på egne vegne. Troen på sig selv og sin egen musik kom da hun tog et år på højskole, og så tog det fart.

Oure må man gerne være helt vildt god til noget. Også uden at skamme sig over det. Og hvis man vil være god til noget, så er det bare at komme i gang med at øve”.

Sådan fortæller Sophie Darum, da hun bliver spurgt hvad det er, der er så specielt ved Oure. Sophie har senere taget kunstnernavnet Stella og er i fuld gang med hendes musikkarriere i København. En karriere hun fandt troen på, da hun satte fødderne på Oure Højskoles musiklinje.

Sophie stiftede første gang bekendtskab med Oure, da hun var på Oure UngdomsCamp som 15-årig. Hun husker tydeligt følelsen, da ugen var forbi.

Jeg havde en oplevelse af, at Oure var et kompetent sted med en masse dygtige musikere. Og at det var et sted, der kunne rumme, at jeg gerne ville en anden retning end de fleste vil. Og det var fedt. Derfor kom jeg tilbage og tog en intensivt forløb på højskolen nogle år senere”, fortæller Sophie. 

Image Article Højskole Stella Westmark

Steffen Westmark som mentor og manager

I løbet af sit år på Oure, havde Sophie flere dygtige musikundervisere. Det var dog frontmanden i The Blue Van, Steffen Westmark, der intensivt gik ind og arbejdede med Sophie og hendes musik. Han kunne se et stort potentiale i hende, hvis hun fik den rigtige vejledning undervejs.

”Sophie er et perfekt eksempel på min tese om, at hvis man virkelig brænder for noget og er seriøs omkring det, lykkes det med tiden. Ligesom alt andet her i verden, er et talent, efter min mening, ikke noget man er født med, men noget man kan pleje og deraf blive bedre til. Sophie har altid været meget seriøs omkring hendes musik og derfor opnår hun de mål hun sætter sig for. Det har været fantastisk at være med på sidelinjen og se hvordan det har udviklet sig – og hvordan Sophie har udviklet sig. Jeg er 100% sikker på, man har en anden ballast i og med man er rundet og dannet af højskolelivet end, hvis du ”bare” havde gået på en eller anden talentskole. Højskole er at skabe relationer og hvis du som kunstner ikke er i stand til at skabe relationer, så tror jeg man får en kort karriere.

Sophie har fået et helt specielt forhold til Steffen under sin tid på Oure. Han er blevet en af hendes mest uundværlige sparringspartnere, fortæller hun.

Jeg lærte så meget inden for musikken, mens jeg gik på Oure, og da jeg var færdig på højskolen, vidste jeg bare, at jeg ville det her. Jeg ville en karriere indenfor musik. Men jeg var ikke helt klar over, hvad næste skridt var, så jeg spurgte Steffen om han ville hjælpe mig, og det sagde han heldigvis ja til”, fortæller Sophie.

Fortsatte som Sophies mentor og senere manager

Steffen Westmark fortsatte som Sophies mentor, men blev nu også hendes manager. Han satte hende op med en dygtig producer, som stadig er hendes producer i dag. Hun har opvarmet for Steffens band The Blue Van, og hun har ringet til Steffen et hav af gange for at få sparring på, hvordan hun skal finde hoved og hale i den her musikbranche. For Sophie har den sparring og hjælp været guld værd.

Jeg er så taknemmelig over, at han har givet så meget af sig selv til mit projekt. Ikke alene har han været med til at forme og skubbe til min musik, men han har også været med til at bygge mit fundament og åbne en masse døre for mig. Så selvom jeg i dag har mit pladeselskab, som jeg er super glad for, ringer jeg ofte til Steffen for at sparre og få et godt råd”, fortæller Sophie.

Subject Hero, Skuespil, Steffen Westmark, PA
Image Article Højskole Stella Sort Hvid

Drømmen er at spille i parken

For nylig var de nuværende musikelever på Oure Højskole til koncert på Vega med Sophie, som går under kunstnernavnet Stella. For Sophie var det fedt at vise de nye elever, hvor meget der kan ske med ens musikkarriere, når man forlader højskolen på Sydfyn. Især hvis man giver sig selv lov til at gå all in, som hun siger.

Dengang hun selv startede, var hun faktisk i tvivl om højskole var noget for hende, da hun af natur er introvert. Men da hun og de andre elever gik i gang med at skrive sange, blev hun klar over, at hvis hun ville noget med musikken, skulle hun blive på højskolen. Så hun besluttede sig for at gå all in. Både på musikken, men også på at træne sig selv til at blive mere ekstrovert, åben og klar på at møde mange forskellige mennesker. Det var heldigvis nemmere end hun havde regnet med.

Jeg er introvert og har aldrig været god i skolen, så jeg var nok en smule usikker, da jeg startede. Det var derfor rigtig fedt at komme til et sted, hvor alle bare bliver accepteret for dem de er. Det gjorde det nemmere for mig at udvikle både mig selv og min musik”, fortæller hun.

Lige nu er det Vega og en masse andre steder, der giver Stella en scene, men drømmen går meget længere end det, hvis du spørger den 22-årige fynske sanger, der lige nu arbejder på sit debutalbum.

Jeg drømmer om at komme til udlandet og have en world tour. Jeg drømmer om, at det kan blive så stort som muligt. At jeg kan komme til at spille i Parken en dag. Det er drømmen”, fortæller hun.

Og til andre, der tør drømme stort og overvejer et højskoleophold, er hendes anbefaling klar.

Kom afsted! Hvis du mangler et skub eller du ikke 100 % ved, hvad du vil endnu, så tag afsted. Du kan lære så meget om dig selv og din passion, og du kan få en masse fede kontakter til at komme videre med din drøm, fordi alle linjeunderviserne på Oure har et godt netværk indenfor deres felt, som de gladelig sætter dig i kontakt med”, lyder det fra det unge talent.

Drømmer du også om et højskoleophold?
Der er fortsat ledige pladser på musik og flere andre linjer med opstart i januar 2023. Læs mere om Oure Højskole.