Nyhed

Klargøringen til den kommende sæson er ikke kun bundmaling og polering af skolens båd

07. marts 2024

Image Article, Højskole, Sejlads, 1

Der er få ledige pladser på højskoleholdet Danmark Rundt med opstart d. 7. april

Hop med i sejlerfællesskabet og sejl Danmark rundt

Lige efter påske starter højskoleopholdet Danmark Rundt, hvor du kan lære at sejle og opleve friheden på det åbne hav i godt selskab. I den kommende sæson vil der være nye perspektiver på undervisningen, som vil mærke eleverne på samme måde som den sejlerglæde, der venter i horisonten.

Fællesskabssejlet sættes
Der er fokus på fællesskabet, når vi tager på togt rundt i Danmark. Der vil, udover sejladsen, blive sat fokus på havmiljøet i samarbejde med Syddansk Universitet. Dagligt vil der blive indsamlet vandprøver fra de forskellige områder og havne som besøges på den 2 uger lange tur. Når turen er sejlet, bliver prøverne analyseret på biologisk institut - SDU. Med fokus på hvor der er mest mikroplast i vandet i Danmark.

Image Article, Sejlads, Højskole, 3

Sejlerglæden skal videregives

Når duelighedsbeviset er veloverstået og højskoleeleverne næsten er “sømænd”, sættes der fokus på at kunne videregive den opnåede sejlerglæde og de mange færdigheder det kræver at kurs i de indre danske farvende.

Eleverne skal selv stå for en undervisningsdag, hvor der kommer en gruppe unge fra Red Barnets Ungdom, hvor eleverne gerne skal kunne genkalde det lærte for at kunne give de unge et vindskift for dagen. Hvor eleverne giver sejlerglæden videre og forhåbentligt bliver overraskede over alt det de har lært og hvor sikre de nu føler sig på havet.

Togtet Danmark Rundt sejles fra pinse og to uge frem. Vi glæder os til at møde dig.

Læs mere om togtet her

Følg med hos Sejlerne fra Oure her.