Nyhed

Det rejsende Oure-kollektiv i Brasilien

07. december 2023

Image Article Højskole Kitesurf Brasilien

Rasmus, Liv, Sander, Simon, Magnus, Victor og Joachim på stranden i Brasilien

Syv tidligere højskoleelever er samlet på et af de bedste kitesurf-spots i verden, hvor de i to måneder har boet, rejst og kitesurfet sammen. De mener, at højskolen har skabt et fantastisk fundament for nye venskaber.

De har alle syv gået på Oure Højskole. Ikke på samme årgang, men på samme linje og med samme interesse for boardsport og i særdeleshed for at kitesurfe. Den fælles passion har bragt dem til Brasilien, som har nogle af verdens bedste kitesurf-spots, hvor højskolelivet fortsat har sin gang. 

Vores fællesskab på turen minder lidt om et rejsende Oure-kollektiv. Vi har haft sjove aftener med øl, Caipirinhas og yndlingskortspillet Uno Flip. Samtidig har vi haft dybe samtaler ved solnedgangen om livets store emner i bedste højskoleånd”, fortæller Liv, der sammen med Rasmus, Sander, Simon, Magnus, Victor og Joachim de seneste to måneder har nydt livet langs kysten i delstaten Ceara i Brasilien. 

Fællesskabet fra højskolen følger dig ikke kun under dit ophold. Det kan tages med dig resten af livet, ud i verdenen”, fortæller de. 

Image Article Højskole Kitesurf Brasilien 3

En hverdag struktureret efter vind og tidevand

At de alle syv endte på samme hostel i byen Cumbuco var lidt af en tilfældighed. De var rejst afsted i mindre grupper med dem de kendte fra højskolen, men fandt hinanden i Combuco og opdagede hurtigt, at selvom de ikke har gået på samme årgang på højskolen, var de knyttet sammen på grund af Oure. De besluttede derfor hurtigt at fortsætte deres rejse i Brasilien sammen.

Mange af os gik på Oures boardsport-linje og fulgte forskellige instruktørkurser på skolen, hvilket styrkede vores fællesskab og interesse for kitesurfing. Da vi tilfældigt møder hinanden i Cumbuco, fandt vi hurtigt ud af, hvor sjovt og godt vi havde det sammen. Derfor besluttede vi at leje to biler sammen og udforske forskellige kitespots langs den nordøstlige brasilianske kyst”, lyder det fra de tidligere højskoleelever. 

De to måneder i Brasilien har været helt fantastisk. Hverdagen er blevet sat sammen efter hvordan vind og tidevand har opført sig, så kitesurferne har fået de mest optimale forhold til at udvikle sig. 

Stort set hver dag bruger vi tiden på at spise morgenmad, slappe af, strække ud og vente på optimal vind. Efter endt surfing og læring af nye tricks, vender vi hjem, tager bad og går ud og spiser. Det er noget helt særligt at strukturere hverdagen efter vind og tidevand”, lyder det fra Liv, der også fortæller, at de meget erfarne kitesurfere i gruppen har været fantastiske til at give tips og tricks, som betyder, at alle har udviklet sig rigtig meget på de to måneder i Brasilien. 

Image Article Højskole Kitesurf Brasilien 2
Image Article Kitesurf Brasilien Højskole

Stærke venskaber er skabt

Selvom det ikke var alle, der kendte hinanden, da de stødte ind i hinanden i Cumbuco, er der skabt et helt unikt bånd mellem de tidligere højskoleelever mellem bølger og drinks i den brasilianske sol. 

Livet i Brasilien har været simpelt, men utrolig fantastisk og uforglemmeligt for os allesammen. Vi ved, at venskabet tager vi med hjem til Danmark, og vi håber på mange flere gode ture på vandet og et stærkt sammenhold, når vi mødes til blandt andet forskellige kitesurf-stævner”, lyder det fra de unge, som har en klar anbefaling til alle, der overvejer at tage på højskole. 

Vi kan alle anbefale at gøre det! Oure giver de bedste muligheder for at skabe et fantastisk fundament for nye venskaber, uanset om det er inden for kitesurfing, dans, fodbold eller sejlads. Oure har også de bedste lærere og instruktører, der brænder for, at du udvikler dig. Fællesskabet fra højskolen følger dig ikke kun under dit ophold, men kan tages med dig for resten af livet, ud i verdenen”, slutter de af. 

Image Article Kitesurf Brasilien Højskole 4
Image Article Højskole Kitesurf Brasilien Solnedgang

Vil du være en del af højskole-fællesskabet til januar?

Forårsholdet på Oure Højskole starter op 7. januar, hvor skolen fyldes af nye elever. Der er fortsat ledige pladser, så hvis du har lyst til at blive del af en højskole i tiden, der byder alle velkommen indenfor uanset evner, baggrund, køn, selvopfattelse, kostvalg og interesser, så tilmeld dig januar-holdet, der uden tvivl vil sætte sig mærkbare spor i dig resten af dit liv.

Læs mere om vores højskole her