Nyhed

Dannelsesfestivalen RESONANS gentager succesen lørdag d. 26. august 2023. Mads Langer og Svend Brinkmann er blandt de første navne på plakaten.

23. marts 2023

Image Article RESONANS Stemning

Foto fra sidste års RESONANS: Earthlander Media

RESONANS er en dannelsesfestival om mennesket i en digitaliseret verden. Når festivalen vender tilbage til Oure Højskole lørdag den 26. august 2023, præsenteres et væld af spændende debatter, samtaler og oplæg, som kan opleves på fire forskellige scener. De allerførste navne til årets program kan hermed offentliggøres, det drejer sig bl.a. om Mads Langer og Svend Brinkmann. Billetsalget er startet.

Begrebet ”dannelse” handler om alt det, der gør os til gode, oplyste og sociale mennesker. Men efterhånden som verden udvikler sig, ændrer vilkårene for dannelsen sig imidlertid også.

Derfor er der brug for en begivenhed som dannelsesfestivalen RESONANS, der kan sætte alt fra demokratiets udfordringer til nye opfattelser af klima, køn, kunstig intelligens og medmenneskelighed i nye, inspirerende perspektiver. Alt sammen med udgangspunkt i den digitaliserede verden, som mennesket i dag skal navigere i.

RESONANS havde debut i 2021 og efter to succesfulde år, bliver pladsen på Oure Højskole endnu engang forvandlet til en oase, som byder på spændende debatter, samtaler og oplæg. Det vil foregå i selskab med eksperter, meningsdannere og kulturpersonligheder, som vil diskutere og perspektivere dannelsesbegrebet ud fra en væld af vinkler.

I dag kan RESONANS offentliggøre de første navne, der bl.a. tæller psykolog Svend Brinkmann, sanger og sangskriver Mads Langer, museumsdirektør på Enigma Jane Sandberg og performancekunstner Gry Worre Hallberg.

Ligesom de to tidligere år, vil temaerne til RESONANS 2023 være centreret omkring dannelse, teknologi, demokrati og kunst. I 2023 vil der desuden være et øget fokus på kunstig intelligens og de mange overvejelser, vi skal gøre os i takt med, at den kunstige intelligens bliver en større og større del af vores hverdag.

Landets højskoleelever indtager RESONANS

RESONANS har igen i år indgået samarbejde med Højskolerne, og højskoleelever fra hele landet vil sætte deres aftryk på RESONANS 2023. I år vil der på festivalpladsen være en højskolescene, som inviterer landets højskoleelever til at komme med indslag til programmet. Foruden Højskolescenen vil der være tre andre scener, som hver især danner rammen for debatter fra morgen til aften.

Oure Højskoles elever vil sammen med Oure Spisehus sørge for, at der dagen lang er lækker, økologisk mad at forsyne sig med i RESONANS’ foodcourt.

Ambitionsniveauet er højt

RESONANS er sat i verden af en frivillig styregruppe bestående af bestyrelsesformand for henholdsvis TELE Greenland, Europabevægelsen og PlanBørnefoden Stine Bosse, skuespiller Thure Lindhardt, Direktør for See@rt Lars Seeberg, Skoleleder og forstander for Oure Højskole Jasper Gramkow Mortensen og kommunikationsekspert og indehaver af HAVE Kommunikation og PR Christian Have.

Jasper Gramkow Mortensen fortæller begejstret om arbejdet med 2023-udgaven af RESONANS:

“Efter to succesfulde år med RESONANS glæder det mig, at der fortsat er interesse for festivalen og de emner, vi belyser. Vi ser frem til at præsentere et uhyre stærkt og alsidigt program og så glæder jeg mig i særdeleshed over, at vi i år har større fokus på at inddrage de kommende kulturskabere, blandt andet landets højskoleelever.”

Flere navne og det fulde festivalprogram vil blive offentliggjort i de kommende uger. Følg med, læs mere og køb billetter til RESONANS 2023 på RESONANS.live.

Billetpriser: 175 kr. / 75 kr. for unge under 25 år.