Nyhed

Danskerne søger fællesskabet til årets sommerferie

12. marts 2021

Nyhed, Danskerne Vil På Højskole, Image Article

Sommer, fest og fællesskab. Det er noget af det, danskerne drømmer om i en tid med kulde og restriktioner. De finder det på Oures sommerhøjskole på Sydfyn, som i år oplever meget stor interesse.

Giv os en uge af din sommerferie – så giver vi dig et minde for livet. Sådan lyder løftet fra Skolerne i Oure, når danskernes inviteres på sydfynsk sommerhøjskole. Mange danskere har de sidste 30 år benyttet sig af Oures sommerhøjskole og i år er interessen større end sædvanligt.

På sommerhøjskolens kurser for voksne er der sket en stigning på over 100 % i forhold til sidste års tilmeldinger på samme tidspunkt. For ungdomskurserne er stigningen på 25 % mens familiekurserne har oplevet en stigning på 15 %. Skoleleder på Skolerne i Oure, Jasper Gramkow Mortensen er glad for interessen, og er egentlig ikke overrasket.

- I den her coronatid savner vi fællesskabet mere end noget andet. Vi har i et helt år holdt afstand til hinanden og det sætter sig i os og skaber et enormt afsavn. Når danskerne tænker frem mod sommeren, er det for de flestes vedkommende med et drømmende håb om fest og fællesskab. Begge dele er vi garant for på Oure sommerhøjskole og det tror jeg er årsagen til, at vi ser den her store interesse, fortæller skolelederen, som også er højskoleforstander og i mange år har været ansvarlig for sommerhøjskolen.

Lukkede grænser får folk til at tænke i nye baner

Skolerne i Oure har tradition for at tilbyde aktive sommerkurser for både voksne, unge og familier med fokus på at skabe en sjov og festlig uge på Sydfyn med udfordrende aktiviteter, tid til at dyrke ens personlige interesser, og vigtigst af alt; et rum til at dyrke fællesskabet og lære nye mennesker at kende.

Og selvom sommerkurserne fylder meget på Oure, er de kun en lille brik i det store udbud af sommerferier, som danskerne hvert år tilbydes. I denne coronatid er udbuddet helt naturligt mindre, da grænserne i store dele af verden er lukket og alle ikke-nødvendige rejser frarådes, hvilket kan være med til at forklare den øgede interesse i Oures sommerhøjskole.

Oures nye Sommerleder Sidsel Sørensen glæder sig over, at endnu flere danskere har kastet deres blik på Oure i denne tid.

- Efter et år med lukkede grænser, længes danskerne efter ferie. Og hvis ferien plejer at gå til udlandet, søger de nu nye muligheder. Vi er glade for, at valget falder på Oure og vil gøre vores til, at Oures sommerkurser fremover står højt på danskernes liste, når der skal planlægges sommerferie. I år skal man i hvert fald ikke vente for længe med at tilmelde sig, hvis man vil blive en del af sommerens fællesskab på Sydfyn, lyder det fra sommerlederen, som står klar til at tage imod de mange kursister gennem hele sommeren. Der er stadig ledige pladser på sommerhøjskolen. Læs mere om de mange forskellige muligheder her.

Nyhed, Sommerkurser, Stemning, Image Article