Nyhed

Unge danske håndboldmestre på Sydfyn

17. juni 2022

Image Article Kostgym DM Guld Håndbold

Guldvinderne fra Oure Kostgymnasium

Elever på Oures Håndbold Akademi vandt for nylig guld, sølv og bronze til DM for U17. I finalen mødte Oure Efterskole deres ældre håndboldvenner fra Oure Kostgymnasium.

Da Dansk Håndbold Forbund for få år siden lavede årgangsændringen, så efterskoleelever nu er de yngste i U17, var der bekymring at spore hos lederen af Oure Håndbold Akademi, Carsten ”Stump” Langager. Han frygtede, at efterskoleeleverne på Oure, og i resten af landet, ville få det svært. Efter dette års DM, hvor Oures efterskoledrenge løb med sølvmedaljen, er Carstens bekymringer rykket længere væk.

”Jeg var bestemt bekymret, da de indførte den her ændring. Jeg er derfor også meget stolt over, at vores efterskoledrenge viser, at vi stadig kan gøre os gældende som efterskole med den sølvmedalje, de hiver hjem til Sydfyn”, fortæller den erfarne håndboldherre.

Image Article Efterskole DM Sølv Håndbold

Guld til drengene fra Oure Kostgymnasium (GOG)

Efterskoledrengenes indsats var mere end godkendt – også selvom de ikke kom hjem med guldet. De har dog mulighed for at besøge det, da det tilfaldt håndbolddrengene på Oure Kostgymnasium (GOG), som ligger på samme matrikel som Oure Efterskole.

Det glæder Carsten ”Stump” Langager, at akademiet viser hvor stærkt det er i dette års DM.

”Det er jo svært at brokke sig, når vi tager både guldet og sølvet med hjem. Det viser et stærkt akademi og en sammenhængskraft, som vi er stolte af på Oure. Mange af de drenge, der nu har vundet sølv, spiller næste år på vores kostgymnasium, hvor de allerede kender kulturen og mange af de gutter de skal spille med”, fortæller han stolt.

Full Screen Efterskole Håndbold DM Bronze

Bronzemedalje til pigerne

Der var også metal til pigerne fra Oure Kostgymnasium (GOG) til DM i U17. Pigerne løb med en flot bronzemedalje, som også er blevet fejret godt og grundigt på Sydfyn.

”På Sydfyn er der tradition for, at herresiden løber med det meste af opmærksomheden. Heldigvis viser vores piger, at de også kæmper med og vinder medaljer – selvom de også ”lider” under at være de yngste efter årgangsændringen. Det glæder mig meget”, lyder det fra Carsten.

I U-19 rækken stillede Oure Kostgymnasium (GOG) med et drenge- og pigehold, som begge blev nr. 4.