Nyhed

Skolerne i Oure vinder Det Gyldne Træksystem

30. november 2023

Image Article Det Gyldne Træksystem

Dansk Adventure Race Unions årlige pris Det Gyldne Træksystem er blevet tildelt Skolerne i Oure for arbejdet med at udbrede kendskabet til adventure race.

Adventure Race har i mange år været en del af undervisningen på Skolerne i Oure. Lige fra sportens spæde start i 1990’erne, hvor en lærer og tidligere elev fra Oure deltog i Eco Challenge på Borneo, til Oure Adventure Race, der for mere end 10 år siden så dagens lys på Sydfyn og som siden har trukket mange tusinde unge mennesker til. Og som nu er årsagen til, at Dansk Adventure Race Union (DARU) tildeler Oure Det Gyldne Træksystem.

I DARU har vi tradition for at hædre nogle af dem, som har gjort ekstremt meget for sporten i Danmark. Det er nogle store personer, der har fået prisen Det Gyldne Træksystem, men i år er det ikke en person. I år er det Oures tur. Oure har gjort rigtig meget for at udbrede kendskabet til Adventure Race”, lød det fra DARUs bestyrelse, da prisen blev overrakt på Skolerne i Oure.

Image Article Adventure Race Hauge (1)

Oure Adventure Race har samlet mange tusinde adventureracere

Med adventure-linjer på både efterskole, gymnasium, højskole og sommerkurser, har disciplinen adventure race haft en naturlig plads på Skolerne i Oure, hvor også elever fra mange andre linjer har deltaget i det årlige adventure race. Indenfor få år var det ikke kun elever fra Oures skoler, der deltog i Oure Adventure. Det er folk fra hele landet og hele Europa, som har kæmpet side om side med eleverne på Oure.

Derfor er det også med stor stolthed, at adventure-underviser på Oure Kostgymnasium Søren Søborg modtager prisen på vegne af Skolerne i Oure.

Vi er vildt stolte over, at vores races er velbesøgte og velansete. Det er jo for elevernes skyld, at vi laver lækre, spændende og udfordrende races, så at vi får besøg af dygtige, rutinerede og dedikerede racers, der dyster side om side med vores elever, er mega sejt. Det er en stor oplevelse for eleverne at føle sig som nybegyndere eller letøvede og så stå over for samme udfordring og sammen bane som nogle af Danmarks og Europas bedste. Vi er stolte af vores løb og nu også meget stolte over at modtage denne pris som anerkendelse for vores arbejde”, fortæller Søren Søborg.

Et fællesskab omkring adventure race

Skolerne i Oure og Dansk Adventure Race Union (DARU) har i mange år haft et tæt samarbejde. DARU's oprettelse var båret af sportens ildsjæle, hvoraf flere havde debuteret som adventureracere, mens de var elever på Oure. Derfor var det også naturligt for Skolerne i Oure at bidrage så meget som muligt til foreningen, fortæller Søren Søborg.

Det har været en selvfølge for os at støtte op om DARU, at lægge lokaler til generalforsamlinger og årsmøder, samt gå med i fællesskabet om sporten. Fællesskabet er jo lige så centralt i race, som det er, når du er elev på Oure”, fortæller han.

Image Article, Højskole, Adventure, 4