Nyhed

Skolerne i Oure byder ny økonomidirektør velkommen

06. januar 2022

Image Article Bo Dybbro

Bo Dybbro tiltrådte 1. januar som ny økonomidirektør på Skolerne i Oure. Han afløser Jens Pedersen, der efter 34 år på posten, går på efterløn 30. juni 2022.

Efter 34 år med Jens Pedersen som økonomidirektør, har Skolerne i Oure nu ansat en ny mand på posten. Bo Dybbro er tiltrådt 1. januar 2022.

Bo Dybbro kommer senest fra en stilling som CFO i Aabo-Ideal A/S, men har også været en del af tunge poster i lokale virksomheder som GOG og større koncerner som Coca Cola. Han indrømmer gerne, at den skoleverden han nu er trådt ind i, er noget helt andet, end han tidligere har prøvet. 

”Det havde da været lettere at vælge et job, der passede ”bedre” til min faglige profil og mindede mere om de jobs, jeg tidligere har haft, men jeg havde nok lidt brug for at blive kastet ud på dybt vand. Faktisk var det en af hovedårsagerne til, at jeg fandt Oure interessant: Det minder ikke om noget andet, jeg har lavet”, fortæller den nye økonomidirektør, der er bosat på Thurø, opvokset i Skårup og derfor meget bekendt med Skolerne i Oure. 

Et job, der ikke kun handler om økonomi

Da Bo første gang læste stillingsopslaget for den nye økonomidirektør på Oure, havde han ikke i tankerne at søge det. Han havde det fint, hvor han var, og Oure lå for langt væk fra hans profil. Men så fik han et opkald og tog et møde med Jens Pedersen, som i 34 år har siddet med det økonomiske ansvar på Oure. 

Jens havde mødt Bo en enkelt gang for 15 år siden og havde siden tænkt, at når dagen for efterløn kom, ville han gerne give stafetten videre til en som Bo. Så Jens prøvede lykken, og heldigvis lykkedes missionen. Bo blev hurtigt lun på Oure. Primært af to årsager. 

”Min rolle har altid været at skabe værdi til ejerne af virksomheden, og selvfølgelig er min kerneopgave på Oure også at sikre økonomisk styring og vise bestyrelsen, at der er styr på tingene, men der er samtidig et højere formål med at skabe et miljø, hvor der er fokus på de unge og på at skabe nogle sunde interesser for dem. Oures ”produkt” taler meget til mig og jeg er meget hurtigt blevet grebet af det”, fortæller Bo, der selv har fem store drenge, inden han tager fat på årsag nr. 2: Hans nye kollegaer. 

”For mig er det vigtigste, at jeg kan sammen med de mennesker, jeg arbejder med. Da jeg, inden min ansættelse, mødte skoleledelsen og bestyrelsen, var jeg fuldstændig opløftet. Jeg var ikke i tvivl om, at det her var det rette match. Folk, jeg har arbejdet sammen med, er blevet meget overraskede over, at jeg skulle til Oure, men min private omgangskreds har med det samme kunnet se, at Oure og jeg er det helt rigtige makkerpar”, fortæller Bo. 

Deler stolen det kommende halve år

Udover rollen som økonomidirektør, indtræder Bo også i Oures skoleledelse, som i forvejen består af skolernes efterskoleforstander, højskoleforstander, gymnasierektor og nuværende økonomidirektør. Det er første gang i skolernes historie, at en person, som ikke i forvejen har været en del af Oure, er blevet en del af skoleledelsen. 

Der bliver dog god tid til, at Bo kan komme ind i den nye rolle, når han det næste halve år deler kontor med afgående økonomidirektør Jens Pedersen. Et halvt år som for mange ville være en dealbreaker, men bestemt ikke har været det for Bo. 

”Der er da mange, der har sagt til mig, at det ikke går at have to økonomidirektører siddende sammen, og normalt ville jeg nok heller ikke have sagt ja til det, men på det her sted er jeg ikke i tvivl om, at det kommer til at fungere. Oure er en helt særlig størrelse på mange områder og det her er en af dem. Samtidig med, at jeg kan lære en masse om skoleverdenen fra Jens, er jeg også så privilegeret, at jeg kan dykke ned i regnskaberne her i starten, mens Jens fortsætter med at løfte en masse andre opgaver”, slutter Bo af. 

Bo Dybbro er 55 år og bor på Thurø med sin hustru og børn.