Nyhed

Oures fodbolddrenge har medvind: Oprykning og flere stjerner

31. maj 2022

Image Article Fodbold Oprykning

SfB-Oure FA er tilbage i divisionsfodbold efter et år i Danmarksserien. Desuden er klubben blevet tildelt 2,5 stjerne i DBU’s klublicenssystem og rangerer nu på plads nr. 24 over talentudviklingsmiljøer i Danmark.

Hele tre runder før fodboldåret er omme, kan drengene fra SfB-Oure FA juble og lade champagnepropperne springe. Efter et år i Danmarksserien, er holdet tilbage i divisionsfodbold. Glæden over at rykke op er stor, hvis du spørger sportsleder på Oure Kostgymnasium, Johnny Vaaben Johansen.

”Det er super vigtigt for os at være tilbage i divisionsfodbold, da det giver os en bedre placering på DBU’s fodboldlandkort. Vi vil gerne tiltrække fodboldspillere fra både eliten og bredden, og for at vi kan tiltrække dem alle, har vi brug for at have et hold i divisionen”, fortæller han.

Full Screen Fodbold Oprykning

Et hold med mange Oure-elever

På holdet, der i weekenden sikrede sig oprykning til 3. division, finder man en håndfuld elever fra Oure Kostgymnasium. Derudover er holdet fyldt med tidligere Oure-elever, som efter deres tid på Oures kostgymnasium er fortsat i SfB-Oure. At få mulighed for at snuse til divisionsfodbold mens man tager sin studentereksamen, åbner nogle døre på den anden side af studenterfesterne i 3.G.

”Det er vigtigt, at vores elever kan få noget divisionserfaring, mens de går i skole på Oure. Både for de unge menneskers skyld og for, at vi kan have den placering hos DBU, som vi har. Jo højere division vi spiller i, jo bedre er det i forhold til matchning af de unge spillere, der kommer herfra og som hele tiden skal tage nogle skridt op mod det ultimative seniorfodbold”, fortæller sportsleder Johnny Vaaben Johansen.

Full Screen Fodbold Oprykning Champagne

2,5 stjerner i DBU’s klublicenssystem

Det er ikke kun oprykning til divisionsfodbold, der fejres på Sydfyn i disse uger. For nylig tog SfB-Oure FA endnu et skridt i den rigtige retning, da klubben blev tildelt 2,5 stjerne i DBU’s klublicenssystem og nu rangerer som nr. 24 over talentudviklingsmiljøer i Danmark.

Hvor oprykningen til 3.division vedrører seniorspillerne på Oure, er de 2,5 stjerner tildelt u17 og u19-holdene, som rummer elever fra både efterskole og kostgymnasium. At licensen gælder de næste to år i stedet for kun et år som tidligere, giver glæde og ro på Oure, fortæller Head of Coaching, Simon Finsen.

”At vi i de næste to år kan koncentrere os om at lave god talentudvikling, hvor vores drenge kan udfordres på rette niveau er utrolig vigtigt. Vi er rigtig glade og stolte over vurderingen fra DBU, som viser, at vi bliver ved med at udvikle vores talentudviklingsmiljø med fodboldspillere fra SfB, Oure Efterskole og Oure Kostgymnasium i centrum”, fortæller han.

Full Screen Fodbold Fællesskab

Vil du være en del af et fedt fodboldmiljø, mens du tager din studentereksamen?

Der er fortsat ledige pladser på Oure Kostgymnasium med opstart til august. Læs mere om linjen her.