Nyhed

Oure Efterskoles elevrødder er blandt de bedste elevråd i Danmark

13. juni 2022

Image Article Efterskole Elevråd

Det blev til en flot 2. plads, da Oure Efterskoles elevråd deltog i slutspurten om at blive Året Elevråd. Formanden er ovenud tilfreds med den indsats elevrådet har ydet.

Hvert år ved skolestart dannes der et nyt elevråd på Oure Efterskole. I år har elevrådet været nomineret til Årets Elevråd i Danmark, og de var meget tæt på at løbe med sejren. Faktisk var der kun to stemmer op til vinderen. Selvom elevrådet ikke løb med den endelige sejr, er der stolthed at spore hos formanden Kornelius Bergmann.

”Jeg er utrolig stolt over, hvor hårdt alle i elevrådet har arbejdet for at få tingene til at spille og tilbyde nogle fede events til vores venner på skolen”, fortæller formanden, der sammen med resten af elevrådet har stået for lidt af hvert i løbet af efterskoleåret, som nu lakker mod enden.

Full Screen Efterskole Elevråd Fodboldfest 2

Fra valgdebat og fodboldfest til gys og gru

Året startede med et vaskeægte valg, da der blandt de 25 elevrødder skulle vælges to formænd og to næstformænd. Valgkampen varede en hel uge med valgplakater, snak med vælgerne og den berømte valgdebat, som når partilederne i Folketinget gæster valgstudiet. Her var scenen Oure-hallen og gæsterne var eleverne på efterskolen, som havde sørget for spændende spørgsmål til, hvad kandidaterne havde tænkt sig at kæmpe for i løbet af året.

Med en valgdeltagelse på hele 70 %, var der stor tilfredshed i det nyvalgte formandskab.

”Jeg mener bestemt vi kan være stolte over elevernes engagement omkring valget og den stemmeprocent vi har opnået, når man tænker på elevernes alder og at det er deres første rigtige gang med et formålstjenligt elevdemokrati, lød det fra Kornelius efter valget.

Blandt de mange events afholdt af elevrådet, er der nogle stykker, som eleverne på Oure ikke glemmer foreløbigt. Udover valgdebatten tæller disse blandt andet fodboldfest i hallen, e-sports aften og horror-løb – sidstnævnte testede i den grad elevernes nerver til det yderste.

Elevrådet har også stået for blandt andet julehygge, fastelavnsfest, super bowl-fest og ”Oure har talent”.

Full Screen Efterskole Gaming Elevråd

Gode venner og nye evner

For Kornelius Bergmann, som deler formandsskabet med en anden formand og to næstformænd, har det betydet meget for ham at være en del af elevrådet. Det har både været godt for udviklingen af venskaber og for tilegnelsen af nye evner, som i den grad kan bruges – også når efterskoleåret er ved at være forbi.

”For mig har elevrådet været en helt essentiel spillebrik i mit ophold på Oure, og jeg har ikke kunne se året foruden. Jeg har udviklet gode samarbejdsevner og har fået nye venner på tværs af teams og linjer. Desuden har det været inspirerende at være med til at forme skolen, og det er noget, jeg også har haft en kæmpe fornøjelse af”, fortæller han i forbindelse med nomineringen til Årets Elevråd.

Også elevrådsansvarlig lærer Mark Kammersgaard er stolt af elevrådet, som virkelig har formået at tage teten og sætte deres præg på skolen dette år.

”Vores elevråd er simpelthen så vigtigt og det har de senere år fået en større og større rolle på skolen. Nogle gange tror vi voksne, at vi har den ‘gyldne formel’ for det hele, men ofte ved eleverne faktisk bedre, så det er virkelig vigtigt, vi lytter til dem, når vi kan mærke deres iver for at deltage i de beslutninger, som der tages på skolen”, fortæller han.

I skrivende stund er der under to uger tilbage af dette skoleår. Mon ikke elevrådet sørger for, at eleverne på Oure bliver sendt godt hjem med et event eller to.