Nyhed
05. juli 2023
Skolerne i Oure har 270 medarbejdere, som arbejder med alt fra boglig undervisning, madlavning, fodboldtræning, skuespilundervisning, administration, vedligehold og meget andet. Dyk ned i medarbejderportrætterne og lær medarbejderne bedre at kende.
Tobias har været elev på Oure Kostgymnasium, Oure Højskole og er nu ansat som fodboldtræner for et af gymnasiets drengehold. Dyk ned i hans portræt og læs om, hvad Oure betyder for ham og hvorfor han føler, at han er landet det helt rigtige sted.
Hvornår startede du på Oure?
I august 2013 startede jeg som 15-årig i 1.G på Oure Kostgymnasium. Jeg kom direkte fra 9. klasse, tog tre år på gymnasiet og gik direkte over på højskolen, hvor jeg tog et år på fodboldtrænerlinjen. Efter et par trænerjobs rundt omkring og en bachelor i Idræt & Sundhed, fik jeg i januar 2023 pludselig muligheden for at komme tilbage til Oure – denne gang som træner på gymnasiet og som børneudviklingstræner i SfB. Så det var jeg ikke sen til at takke ja til. Jeg vidste ikke 100 % hvad jeg gik ind til, men jeg er kun blevet positivt overrasket. Jeg havde aldrig i min vildeste fantasi forestillet mig, at jeg ville blive ansat hernede, men det er så dejligt at komme hjem igen.
Jeg bidrager især med relationsarbejdet. Det er alligevel ikke så lang tid siden, at jeg selv var elev på skolen, så jeg har en god forståelse for de ting, de går og bøvler med, og jeg har selv gået i deres sko. Og så kan jeg selvfølgelig bidrage med nogle nye ideer, som man kan, når man kommer som ny mand på holdet og har været væk fra skolen i nogle år.
Udover at være fodboldtræner, har jeg nogle timer sammen med eleverne i ”det frie rum”, hvor jeg kan snakke med dem om alt muligt andet end fodbold, så jeg lærer dem at kende på flere arenaer.
Mit job giver mening fordi, jeg får lov til at se det hele menneske i de unge elever. Jeg er ikke kun en træner, som de ser x antal gange om ugen på en fodboldbane. Jeg ser dem ikke kun som fodboldspillere, men jeg kender til hele deres person. Jeg kan derfor tilpasse min træning bedre til at ramme den enkelte elev til, hvor vedkommende er lige nu, hvilket giver dem det bedste udviklingspotentiale. Det med at kunne udvikle mennesker er noget af det fedeste. At kunne se dem vokse, se dem arbejde med tingene og øve sig, er fedt at opleve.
Min dagligdag på Oure er meget alsidig. 50 % af min tid går med at træne gymnasiets ene fodboldhold på drengesiden og de andre 50 % går med at være børneudviklingstræner i SfB. Så jeg træner både børnene i SfB og de trænere, der til hverdag træner børnene. Jobbet som børneudviklingstræner hænger sammen med den DBU-licens SfB-Oure har til U17- og U19-holdene.
Det er et enormt alsidigt job, fordi jeg kan stå inde i Svendborg og træne de små børn og deres trænere og 20 minutter efter står jeg herude på Oure og træner gymnasiets drenge. Det er et helt vildt fedt skifte, som også stiller store krav til mig. Så jeg suger al erfaringen til mig.
Det bedste ved Oure er, at jeg har mulighed for at give alt det tilbage, som Oure har givet mig. Både det med at blive et mere dannet og ansvarligt ungt menneske, men også den udvikling, jeg har fået muligheden for at gennemgå, hvor min skolegang har været tilpasset min sport – og ikke omvendt. Og så selvfølgelig, at jeg kan være med til at give de unge mennesker muligheden for at dygtiggøre sig indenfor deres sport. Det er jo virkelig mit drømmejob det her. Både på grund af de muligheder og den dagligdag jeg har som ansat, og fordi Oure har været det perfekte sted for mig at vokse op og lære at stå på egne ben.
Fodbold CV