Nyhed
27. juni 2023
Debat i teltet fra sidste års udgave af RESONANS, hvor højskolerne også blev debatteret. Foto: Earthlander Media
Klimakyndige eksperter som Connie Hedegaard og Jesper Theilgaard er på plakaten, når dannelsesfestivalen RESONANS den 26. august sætter klimakampen på dagsordenen. Desuden vil højskolernes fremtid og fortsatte relevans også blive debatteret. Højskolelever deltager i debatterne på scenen, ligesom de i år har deres helt egen scene på festivalen – Højskoleteltet.
Når RESONANS finder sted den 26. august fra kl. 9 til 18 på Oure Højskole, er det tredje gang, det sker. Begrebet ”dannelse” handler om alt det, der gør os til gode, oplyste og sociale mennesker. Men efterhånden som verden udvikler sig, ændrer vilkårene for dannelsen sig også.
Eksempelvis kan man argumentere for, at det bør være en del af vores fælles dannelse, at vi er oplyste om og forstår, hvordan klimaforandringerne vil påvirke vores eksistens. Dette er omdrejningspunktet for to af de indslag, man kan opleve på RESONANS 2023:
Højskolen har traditionelt set været det danske samfunds dannelseshøjborg. Med RESONANS’ placering på Oure Højskole kommer netop højskolerne til at spille en naturlig og vigtig rolle på dette års udgave af dannelsesfestivalen:
En hyggelig festival – men ingen hyggesnak på scenen
”Det er ikke de nemme tematikker, vi tager fat i på RESONANS. Selvfølgelig skal det være hyggeligt at være på festivalen, men det betyder ikke, at det bare bliver hyggesnak på scenen. Tværtimod har vi skabt rammen for debatten om nogle af de største og vigtigste emner i vores samfund her og nu, og jeg glæder mig meget til både at være en del af dialogen og til at se den udspille sig mellem de mange stærke navne, vi i år kan præsentere,” udtaler Jasper Gramkow Mortensen. Foruden at være skoleleder og forstander for Oure Højskole er han også er en del af styregruppen bag RESONANS.
Læs mere om RESONANS og køb billetter (175 kr./75 kr. for unge under 25 år) på www.resonans.live.