Nyhed
28. marts 2022
Philip Nødgaard havde ikke for alvor prøvet at være fodboldtræner, før han tog på Oure Højskole. I dag er han cheftræner for U14 i Aab og har et hav af venskaber fra højskoletiden med i bagagen.
Da Philip pakkede tasken og drog mod Oure Højskole i 2017, vidste han ikke helt, hvad han skulle forvente. Han havde ikke den store erfaring med at træne andre i fodbold, men han havde set en video med en højskoleelev på fodboldtræner-linjen, som havde tændt noget i ham. Den havde givet ham ideen om, at et højskoleophold kunne være starten på rejsen til en karriere som fodboldtræner. En idé, der holdt stik. Blot to år efter opholdet på Oure, fik han sit første cheftrænerjob på fuld tid.
”Det er et år af mit liv som på mange måder definerede og startede mit liv og karriere indenfor fodbold. Et år som formentligt og forhåbentligt vil påvirke resten af mit liv i fodboldverdenen”.
Sådan fortæller Philip om sin tid på Oure.
Det er ikke kun fodbolden, Philip tænker tilbage på, når snakken falder på Oure. Han blev nemlig overrasket over, hvor meget hele højskoleoplevelsen og det sociale liv fylder, når mange elever ellers kommer for den linje, de har valgt.
”Jeg kom på Oure fordi jeg gerne ville være fodboldtræner, men det største jeg har taget med mig, er de venskaber jeg har fået, og som jeg ikke er i tvivl om, vil være der for altid – også selvom folk er forskellige steder i livet og i landet – og man derfor ikke ses så tit”, fortæller Philip og tænker tilbage på de første uger på Oure.
”De første uger var med stor spænding om, hvordan hverdagen ville være, men man binder hurtigt gode bånd til de andre elever, da man jo går op og ned af hinanden hele tiden. Det er et år jeg ser tilbage på med utrolig mange minder, udvikling og gode bekendtskaber”, lyder det fra cheftræneren i det jyske.
Der kan bruges mange ord til at beskrive et højskoleophold. Mange vil nok være enige om, at ’intenst’ er ret godt dækkende. Du bor og lever på skolen, mens du dyrker din sport, dans på højskole, musik eller skuespil på højskolen, og du er konstant omgivet af mennesker, som udfordrer dig.
Mange oplever derfor at udvikle sig meget på kort tid. Både indenfor den linje de har valgt og som menneske. Det samme oplevede Philip i sin tid på Oure.
”Jeg havde ikke sådan rigtig trænet fodbold før, så på den front var det en udvikling, som eskalerede meget hurtigt. Både på grund af underviserne, men også på grund af de andre fodboldtræner-elever, og de spillere vi underviste på skolen”, fortæller Philip og fortsætter.
”Jeg har mødt mange forskellige mennesker, som har gjort, at jeg kan arbejde sammen med mange forskellige persontyper. Det har gjort, at jeg værdsætter, at alle kan bidrage med noget forskelligt, og at forskellige synspunkter kun er en kvalitet for fællesskabet”.
Hvad fremtiden bringer for Philip, vides ikke. Han håber dog at møde flere fodboldtrænere, der har været igennem uddannelsen på Oure.
”Jeg kan kun anbefale andre at tage af sted uanset ambitionsniveau. Blot få år efter mit ophold har jeg fået opfyldt mit mål om at blive fodboldtræner på fuldtid. Den rejse har Oure været en stor del af. Så hvis man ønsker et fedt højskoleophold med fodbold i hverdagen, bør man søge ind på Oures fodboldtræner-linje”, slutter Philip af.
Har du også en drøm om at blive fodboldtræner? På siden her kan du læse meget mere om fodboldtrænerlinjen på Oure Højskole. Der er opstart i august og januar.
Højskole
Event
Besøgsdage
lørdag, 7. september
Efterskole
Højskole
Skolerne i Oure
Nyhed
Bidt af ski: Et paradis for ski-nørder
Efterskole
Højskole
Kostgymnasium
Camps
Sommerkurser
Skolerne i Oure
Nyhed
Skolerne i Oures Sejl Akademi får fornyet deres certificering som sportsklub af Dansk Sejlunion
Se alle nyheder & events