Linjefag: Dans på Oure Højskole - 12 timer om ugen

Er du nysgerrig og klar til at udfordre dig selv indenfor dansens verden? Eller er du allerede en ambitiøs, målrettet danser, der gerne vil videreudvikle dig som performer? Så er danselinjen på Oure Højskole et godt bud. Her er dit udgangspunkt vores udgangspunkt, og vi har fokus på at hjælpe og udfordre dig, lige der hvor du er.

Du vil blive en del af et unikt og passioneret miljø, hvor der er rum til at skabe din helt egen dans, kombineret med daglig teknisk træning. Her handler det om at turde udforske nye sider af sig selv for at finde sit eget sprog. Du vil opnå en enorm udvikling gennem teknisk træning og kreativ, kunstnerisk funderet dans, samtidig med den personlige rejse du er på som højskoleelev. 

Vi er en række professionelle og dedikerede undervisere, der står klar til at undervise dig. Dans på Oure tager sit udgangspunkt i den moderne dans, men der trænes også både hip hop og klassisk ballet. Du vil få masser af teknisk solid grundtræning, sved på panden og teoretisk undervisning.

Du kan vælge dans som linjefag hele dit ophold eller du kan vælge det i halvdelen af tiden og et andet linjefag i den anden halvdel.

 

Dans, Højskole, Image Article

Forår (januar-marts) & Efterår (august-oktober)

I første halvdel af danseforløbet vil der være fokus på at "tune" vores instrument; kroppen. Du vil blive præsenteret for en række forskellige teknikker og danseformer, som vil blive sat i perspektiv til historien op igennem tiden.

 

Forår (april-juni) & Efterår (november-december)

I anden halvdel vil fokus være på at finde dit eget sprog. Her arbejder vi på at skabe en forestilling, vi kan tage ud på turné med.

Vi har før optrådt på Svendborg Teater, Dansekapellet, Bora Bora, Tivolis store scene, diverse gymnasier, Odense Rådhushal, samt i byrummet i både indland og udland foruden selvfølgelig vores egne scene faciliteter.

Dans, Image Article, Højskole
Dans, Image Article, Højskole, 1

Skab din egen dans på Oure Højskole

Et højskoleophold kan bestå af ét eller to halvårsmoduler. I hvert halvårsmodul kan du vælge ét linjefag i hele perioden eller du kan vælge ét linjefag i første halvdel og et andet linjefag i den anden halvdel. Ønsker du dansen som en levevej, hjælper vi dig gerne på vej. Har du tid og mulighed, anbefaler vi klart, at du tilegner dig de mange egenskaber et års forløb på højskolen, hvor du kommer i dybden og kvalificerer dig til optagelse og auditions på nationale og internationale danseuddannelser. Flere af vores tidligere elever er blevet optaget på følgende uddannelser:

  • Balettakademien Göteborg
  • Trinity Laban
  • The Place (London Contemporary Dance School)
  • DANCEWORKS Berlin
  • Listaháskóli Islands University

Du skal ikke lade dig stoppe, hvis du blot ønsker et halvt år. Her vil du stadig opnå de grundlæggende dele. Ej heller lade dig skræmme, hvis du blot ønsker at stifte bekendtskab med dansens verden. Nysgerrighed er det der driver værket.

På Oure Højskole finder du også spændende linjer som musik og skuespil.

Se opstartsdatoer og priser her

Se eksempel på en typisk uge herunder

 

 

Skema For Højskolen (1)

MØD UNDERVISERNE PÅ DANS HER

MØD UNDERVISERNE PÅ DANS HER

Ingrid Kristensen

Ansat på Skolerne i Oure i 2018, hvor hun er danseudvikler, underviser og står i spidsen af Oure Højskoles danselinje.

Ingrid har beskæftiget sig med dans hele sit liv. Som danseelev, danseudøvende og danseunderviser for mange forskellige målgrupper. Både i Argentina og i Danmark og som kunstnerisk leder af eget kompagni i perioden 1994-2017.

Ingrid har gået på Den Nationale Balletskole i Buenos Aires i 1973-1983. Hun har en Cand. Mag. i Kultur og Formidling fra Syddansk Universitet i 1992-2000.

Ingrid har løbende deltaget i en omfangsrig række af workshops, seminarer, symposier i Danmark og i udlandet, inden for dans og kultur.

Læs mere om Ingrid her. 

lad os hjælpe dig på vej

Tlf: 62 38 38 37

Social

kopieret

 

Dans på dit højskoleophold
På Oure Højskole har du blandt andet mulighed for et af vores kreative fag dans. Dans på Oure Højskole er for unge voksne. Du skal være fyldt 17,5 år ved opstart.

Hvorfor vælge dans på højskole?
Du skal vælge dans på højskole fordi du gerne vil være en del af et passioneret dansemiljø, hvor der er plads og udfordringer – også for de trænede dansere. Du vil opleve benhård teknisk træning og differentieret undervisning af vores kompetente danseundervisere.

Hvad koster dans på Oure Højskole?
Du kan se priserne for at gå på dans på Oure Højskole på linket her.

Hvad er aldersgruppen på Oures danse højskole?
Gennemsnitsalderen på dans på Oure Højskole ligger på ca. 20-25 år. 

Hvilke stilarter kan man danse?
I løbet af et halvt eller helt år på dans, vil du komme igennem en række stilarter. Udgangspunktet for undervisningen er den moderne dans, men træningen rummer også alt fra den klassiske ballet til moderne dans, hip hop og street dance.

Moderne dans på vores højskole
Moderne dans er grundstenen på vores danselinje. Du vil derfor opleve, at meget af undervisningen i dans på Oure Højskole, er bygget op omkring den moderne dans. Du vil blive præsenteret for en lang række teknikker, heriblandt Graham- og release-teknikken samt kontaktimprovisation.

Kan man få korte danse kurser?
Dans på Oure Højskole udbydes som 25 uger i foråret eller 19 uger i efteråret. Vi udbyder dog korte kurser i dans på vores sommerhøjskole. Sommerhøjskolen er højskole for både voksne med og uden børn samt dig, der er senior / bedsteforælder. Her kan du vælge dans i den uge, du er her. Læs mere om vores sommerkurser her.