Nyhed

Første spadestik: Oure Kostgymnasium udvider med nyt spisehus

20. maj 2021

Nyhed, Første Spadestik, Kenneth, Kostgymnasium, Image Article

Der er vokseværk på Sydfyn, hvor eleverne strømmer til Oure Kostgymnasium. I sådan en grad, at der nu bygges et helt nyt spisehus til de knap 300 gymnasieelever.

Da Oure Kostgymnasium for 18 år siden slog dørene op, blev der budt velkommen til 60 elever. I flere år lå elevtallet stabilt på 50-60 elever pr. årgang, men har stille og roligt vokset sig større. De sidste fem år er der dog virkelig sket noget, og interessen for Oure Kostgymnasium er vokset kraftigt.

Flere unge mennesker har opdaget, at man på Oure kan blive student samtidig med, at man kan bruge et hav af timer på den sport eller performing art man elsker. Den store elevtilgang betyder, at der nu er brug for et nyt spisehus, som der i foråret blev taget første spadestik til.

Mere end 100 nye elever startede i august
I august kunne Oure Kostgymnasium for første gang byde velkommen til mere end 100 nye elever i 1.G, hvilket betyder, at det samlede elevtal nærmer sig de 300. Og det kræver sin plads, når man i forvejen er en del af et kostskolemiljø, der samlet har mere end 1.000 elever. Rektor på Oure Kostgymnasium, Kenneth Vennerstrøm, fortæller om baggrunden for den nye udvidelse:

- Vi er jo en del af en kæmpe skole, der også rummer Oure Efterskole og Oure Højskole. Vi har derfor allerede to store spisehuse, og det har i mange år ikke været et problem at finde plads til vores elever. Men vi har de senere år oplevet en støt stigende interesse for vores kostgymnasium, og nu kan vi snart byde velkommen til den største årgang nogensinde. Vi er derfor rigtig glade for, at vi i dag kan tage første spadestik til gymnasiets eget spisehus, hvor vi kan få plads til alle vores elever i 1., 2., og 3.G, fortalte rektoren, da han selv havde æren af at tage det første spadestik tilbage i foråret.

Kostgymnasium: Et ukendt koncept for mange danskere

De fleste danskere kender en eller flere, der har gået på efterskole. Mange har også en bekendt, der har gået på højskole. Men muligheden for at tage sin studentereksamen i et kostskolemiljø, som man kender det fra efterskole og højskole, er for mange danskere ukendt. Noget tyder dog på, at flere og flere får kendskab til konceptet. Det glæder Kenneth Vennerstrøm, som kan se, at kostskoleformen kan bidrage med meget til de unges udvikling:

- Unge mennesker har tusind ting, de skal nå i hverdagen. På Oure kan deres sociale liv, skolegang og interesse for sport eller kunst gå op i en højere enhed. Alt er samlet på ét sted, og alle har forståelse for det, de brænder for. Samtidig har det stor værdi, at de unge lærer hinanden at kende på mange arenaer. Det giver dem en mere nuanceret opfattelse af hinanden – og derigennem også af, hvem de selv er – når de oplever hinanden som mere end blot klassekammerater eller træningsmakkere, fortæller gymnasierektoren.

Det nye spisehus står, efter planen, klar i løbet af efteråret

Nyhed, Første Spadestik, Kenneth, Image Article,