Nyhed

Dannelsesfestivalen RESONANS tredobler sit besøgstal på andet år

20. august 2022

Image Article RESONANS Mads Bordinggaard Eartlander

Foto: Mads Bordinggaard / Earthlander

I 2021 havde festivalen RESONANS sin debut på Oure Højskole med prominente navne og flot fremmøde af besøgende. I dag har den anden udgave af festivalen fundet sted med blandt andre Svend Brinkmann, Kasper Eistrup, Uffe Elbæk, Karen Grøn og Jane Sandberg. Festivalen har i dag haft over 1200 besøgende i løbet af dagen.

I morges kunne festivalen RESONANS byde velkommen tilbage til anden udgave af dannelsesfestivalen, der bød på spændende debatter, samtaler og musikalske indslag med fokus på mennesket i den digitaliserede verden på tre inden- og udendørs scener på Oure Højskole.

Der har været stor opbakning af både deltagere og besøgende, og i år er besøgstallet mere end tredoblet i forhold til sidste års debut. Oure Højskole har haft over 1200 engagerede gæster i løbet af dagen, og initiativtagerne bag festivalen er overvældede over den opbakning, der har været, trods festivalens levetid på kun to år.

Image Article RESONANS Mads Bordinggaard Eartlander Kjartan Jasper

”Det har været fantastisk at mærke opbakningen og debativeren fra de mange fremmødte festivalgæster, som har været forbi i dag. Vi har i år skruet op for ambitionsniveauet. Programmet har været stærkere, og festivalelementerne har været flere. Besøgstallene afslører, at det har båret frugt - og den udvikling er vi meget glade for. Vi har et stort ønske om at sætte spor på samfundsdebatten om dannelse og styrke den demokratiske dialog om det, som gør os til gode, oplyste og sociale mennesker,” fortæller Jasper Gramkow Mortensen, der er skoleleder og forstander for Oure Højskole og en del af initiativgruppen bag festivalen.

Populære og prominente navne

En af dagens første og populære debatter bød på samtale mellem kunstner og forsanger i Kashmir, Kasper Eistrup, og psykologiprofessor Svend Brinkmann, under overskriften ’Kunsten og kærlighed’ modereret af Jasper Gramkow Mortensen – og denne samtale resulterede også i fuldt hus ved den udendørs scene, som i år var opsat som noget helt nyt.

I samtalen rundede de blandt andet, hvordan teknologien og dens udvikling påvirker kunstens funktion – og at dén ægthed, som kunsten netop rummer, ikke kan findes i teknologi og algoritmer.

Image Article RESONANS Mads Bordinggaard Eartlander Kasper Eistrup
Image Article RESONANS Mads Bordinggaard Eartlander 2

Festivalen har gennem hele dagen udforsket og udfordret perspektiver på nogle af de sociale og digitale betingelser, som vi bliver præget af som mennesker. Blandt andet digital ytringsfrihed, kulturhistoriens og kunstens betydning, mental sundhed, identitetspolitik, kvindekamp og meget mere - alt sammen sat op imod dannelse anno 2022.

Partnerskaber med Højskolerne og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium

I år har RESONANS haft et samarbejde med Højskolerne, og højskoleelever har hjulpet med at sætte deres tydelige aftryk på hele RESONANS 2022. Formand for Højskolerne, Lisbeth Trinskjær, var naturligvis også at finde på festivalen i samtale med højskoleforstanderne Rasmus Meyer fra Krogerup Højskole, Claus Staal fra Silkeborg Højskole og Simon Axø fra Testrup Højskole under titlen ’Demokrati og handling’.

Der var tilmed indgået et samarbejde med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, som både havde stillet med musikere og rektor Uffe Savery. De indledte dagen med et musikalsk indslag og fællessangen ’I Danmark er jeg født’ efter velkomst af Troels Mylenberg, Jasper Gramkow Mortensen og Svendborgs borgmester Bo Hansen.

Image Article RESONANS Earthlander Højskolerne
Image Article RESONANS Earthlander Thure Uffe

Rektor for Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, Uffe Savery, og Thure Lindhardt havde en todelt samtale under overskriften ’Kammertonen’, hvor anden del bød på et levende eksperiment sammen med musikerne fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med involvering af publikum i Foredragssalen.

Hvem har sat RESONANS i verden?

RESONANS er sat i verden af en styregruppe bestående af Stine Bosse (bestyrelsesformand for TELE Greenland, Europabevægelsen og PlanBørnefonden), Thure Lindhardt (skuespiller), Lars Seeberg (direktør for see@art), Jasper Gramkow Mortensen (skoleleder og forstander for Oure Højskole) og Christian Have (debattør, kommunikationsekspert og indehaver af HAVE Kommunikation & PR).

RESONANS er støttet af Lauritzen Fonden, Svendborg Kommune og SEAF Almennyttige Fond.
Læs mere om RESONANS på RESONANS.live // Følg RESONANS på Instagram via @resonans.live.

Image Article RESONANS Mads Bordinggaard Eartlander Højen