Nyhed

Borgmester indvier Oure Kostgymnasiums nye spisehus

01. februar 2022

Image Article, Rød Løber,

De senere års elevtilgang har givet pladsmangel på Oure Kostgymnasium. Nu står et helt nyt spisehus klar, som i dag d. 1. februar blev indviet af borgmester Bo Hansen.

Flere unge mennesker har opdaget, at du på Oure kan blive student samtidig med, at du kan bruge et hav af timer på den sport eller performing art, du elsker. Den store elevtilgang har de senere år givet pladsmangel – især ved måltiderne, hvor eleverne fra kostgymnasiet og efterskolen har spist under samme tag.

Derfor er det længe ventet og en stor glæde, at gymnasieeleverne nu kan tage det nye spisehus i brug. Det er i dag d. 1. februar blevet officielt indviet af Svendborgs borgmester Bo Hansen, som er meget imponeret over det omfang Oure udvider i. Både med det nye spisehus og den nye kunstgræsbane, som også netop er blevet færdig. 

Image Article, Indvielse Af Spisehus,Bo 800Px

"Som borgmester bliver man meget stolt af de resultater, der er skabt herude i Oure", lød det fra borgmesteren, som i weekenden havde læst en overskrift om Skolerne i Oure, som lød på "Verdens vildeste talentfabrik". Han håber der laves ligeså gode venskaber, som der laves talenter. 

"Jeg håber der skabes verdens vildeste venskaber på det her sted. Ligesom Svendborg Kommune har et rigtig godt venskab med Skolerne i Oure. Det giver byen rigtig meget, at vi har et sted som dette, hvor der skabes samarbejder mellem GOG & Oure og mellem SfB & Oure, og ikke mindst hvor Dronningen kommer på besøg", sagde Bo Hansen til forsamlingen af kostgymnasieelever, ansatte og samarbejdspartnere.  

En milepæl i Oures udvikling

Oure Kostgymnasiums rektor Kenneth Vennerstrøm bød velkommen til indvielsen og lagde ikke skjul på, hvor meget han havde glædet sig til spisehuset stod færdigt. 

”At kostgymnasiet nu får sit eget spisehus, er en milepæl i Oures udvikling - og noget, vi har set frem til i mange år. Vi har glædet os til at have spisehusets flotte rum som et naturligt omdrejningspunkt i både dag- og aftentimerne, ligesom vi ser et stort potentiale for en tættere integration af arbejdet med ernæring, maddannelse og bæredygtighed i henholdsvis køkkenet og gymnasiets øvrige dele”, fortalte han.  

Hver af de tre skoler på Oure (efterskole, højskole, kostgymnasium) har nu deres eget spisehus. Der vil altid være et meget tæt samarbejde på tværs af skolerne, men at alle skoler nu har deres eget rum til måltider, pædagogiske aktiviteter og ikke mindst hjemlig hygge, er altafgørende i et kostskolemiljø, hvor eleverne er på skolen døgnet rundt det meste af året. Derfor har gymnasierektoren næsten heller ikke kunnet vente på, at spisehuset stod færdigt.

Image Article, Indvielse, Kenneth, 800Px
Image Article, Indivielse, Pigerne Der Synger 800Px

”Med den nye konstellation har alle fået deres eget, som - udover at være spisesal - kan fungere som hver skoles dagligstue og hyggerum. Det er vigtigt for både elever og medarbejdere at have et rum, der ikke er dedikeret til hverken undervisning eller sport og performing arts, men til hyggeligt samvær med hinanden. Der er derfor ikke kun glæde på kostgymnasiet, men også på efterskolen, der nu også har fået sit eget spisehus med de muligheder, det giver”, lød det fra rektoren.

Til indvielsen fik alle deltagere fornøjelse af at opleve to musikelevers optræden, inden der blev sluttet af med fællessang og lækker, økologisk frokost.