Event

ArtSpace: Fernisering af Bogkirkegården

Dato: 04. apr. 2024

Tidspunkt: kl. 19:00

Sted: Oure Højskole (bagved skolen)

Image Article Artspace Bogkirkegård

Kom til fernisering på Oure Højskole d. 4. april kl. 19

Kom til fernisering af et af vores første LandArt projekter. Efter ferniseringen er det muligt at besøge kunstudstilling 'Breaking the Silence' samt at opleve en række mindre performative indslag.

Oure Højskole udvikler sig hele tiden – også indenfor kunst og kultur. Senest med en ny kunst- og keramiklinje, festivalen RESONANS og nu også kunstarrangementerne ArtSpace. Sidstnævnte indbyder nu til fernisering på kunstværket Bogkirkegården, som eleverne på Oure Højskole har arbejdet med, sammen med kunstneren Holger Klintholm.

Om Bogkirkegården - Et LandArt projekt
Bogkirkegården indskriver sig i traditionen af LandArt, hvor kunstværker forfalder og går i ét med området. I processen ændrer de karakter og gennemgår forskellige grader af forfaldets skønhed. Bøgerne, der påvirkes af sol, vind og vand, transformeres langsomt og foldes ud som blomster og undergår en metamorfose for til sidst at ende som muld.

"Ideen har rumsteret hos mig gennem de sidste 15-20 år og er inspireret af de europæiske krigskirkegårde. Bøgene i mit LandArt-projekt er en form for faldne soldater", udtaler kunstneren Holger Klintholm om projektet. 

Projektet er lavet i samarbejde med eleverne fra Oure Højskole, som har bidraget med deres input til udformningen af værket. Det forventes, at LandArt-projektet får en levetid på 3 år. Gennem årene vil projektet blive fotograferet og til sidst resultere i en fotoudstilling og måske endda en analog bogudgivelse.

Om udstillingen 'Breaking the Silence'
Siden Kvindernes Internationale Kampdag, den 8. marts, har Oure Højskole og Mission Øst sat fokus på en gruppe af kvinder, hvis stemmer sjældent bliver hørt, men hvis historier fortjener opmærksomhed. De yazidiske kvinder, der har lidt under Islamisk Stats forfølgelse i Irak. Med udstillingen 'Breaking the Silence' bliver deres oplevelser og følelser formidlet gennem kraftfulde selvportrætter, malet af kvinderne selv, som en vej til heling efter deres traumatiske oplevelser.

Udstillingen, som kan opleves indtil d. 30 april i foyeren til Vejstruplund Hallen på Skolerne i Oure, fremstår som en vigtig påmindelse om, at kampen for ligestilling og retfærdighed fortsætter verden over.

Om ArtSpace
ArtSpace er ikke blot et fysisk sted. Det er et mentalt rum, hvor vi hylder og dyrker vores kreative gener og kunstneriske sjæle. ArtSpace rummer en mangfoldighed af udtryksformer; herunder installationer, fotografi, digtning, skulptur, performance, dans, musik, skuespil og meget mere.

Vi ser frem til at byde jer velkommen til en aften på Oure Højskole fyldt med inspiration og kunstnerisk udfoldelse.​