På sommerkurserne på Oure kan du se frem til at opleve en række inspirerende oplægsholdere.
Vi opdaterer løbende denne side for at holde dig informeret om foredragsholdere til sommeren 2025.
Foredragene er åbne for offentligheden.
Herunder kan du se, hvilke foredrag der var i sommeren 2024
Torsdag 04.07 kl. 19.30 - 21.00
Peter Tanev vil i sit foredrag komme bag om klimaet og kigge på de udfordringer, det giver i Danmark. I løbet af foredraget bliver man klogere på klimakrisen og klimaforandringerne, hvilke konsekvenser det giver for Danmark og hvordan vi forhåbentlig i fremtiden kan løse klimakrisen.
Der er lagt op til et fornøjeligt foredrag om et vigtigt emne, hvor der er lagt vægt på løsninger.
”Fordi noget er fakta, behøver det ikke være kedeligt”
Tirsdag 09.07 kl. 19.30 - 21.00
Museumsinspektør Jeppe Wichmann Dam Rasmussen fortæller med udgangspunkt i sin bog ”Anbragt – stemmer fra børneforsorgen fra 1900 til i dag”, og Danmarks Forsorgsmuseums prisvindende udstilling ”ANBRAGT”, om anbragte børn på tværs af tid. I foredraget fortæller Jeppe om børneforsorgen, som den har set ud og udviklet sig fra slutningen af 1800-tallet og frem til i dag og har særligt fokus på, hvordan de anbragte børn selv har oplevet deres anbringelser og det system, der skulle hjælpe dem.
Tirsdag d. 16/7 kl. 19.30 - 21.00
Skudepisoder, knivstik, kidnapninger og andre voldelige sammenstød. Igen og igen trækker de blodige episoder overskrifter i landets medier, og borgere bliver ufrivilligt vidne til deres voldsomme handlinger på åben gade. Hvorfor sker det? Hvad kæmper de om? Og hvad kan politi og politikere gøre for at bekæmpe deres fremmarch? Det fortæller journalist og forfatter Carsten Norton om i foredraget "Den kriminelle underverden".
Under foredraget fortæller Carsten Norton også om den aktuelle situation i den danske underverden.
Torsdag 25.07 kl. 19.30 - 21.00
Forsvarskollapset - Hvorfor ligner det danske forsvar en rodebutik, i en tid, hvor vi virkelig skal bruge det?
Da Rusland invaderede Ukraine i februar 2022, reagerede politikerne ved at sætte Forsvaret på et øget beredskab. Men Forsvaret viste sig at være helt og aldeles ude af stand til at imødegå nogen som helst trussel, for det mangler alt fra soldater, våben og ammunition, til køretøjer, reservedele, uniformer, sløringsnet, radioer og kikkerter. Skibene i Nordatlanten hænger kun sammen med gaffatape, deres kanoner kan ikke skyde, og det har de ikke kunnet i 17 år. Overvågningsflyene har ingen radarer, Søværnets granater er fejlramte og 35 år gamle, og i hæren er man om natten “blinde som høns”, fordi køretøjerne mangler natkampudstyr.
På kaserner, flyve- og flådestationer bor soldaterne i bygninger ramt af skimmelsvamp, og i gymnastiksalen er der huller i både vinduer og gulve. Nu er der ekstra 200 mia. kr. på vej, men pengene kommer alt, alt, alt for sent, og de rækker slet ikke, hvis Forsvaret skal bringes på fode igen. Hvordan kunne det gå så galt?
Peter Ernstved Rasmussen er stifter af og redaktør på forsvarsmediet OLFI, vært på det ugentlige program "Frontlinjen" på Radio4, og udkommer til efteråret med bogen "Forsvarsløs - når den største trussel kommer indefra" om det gigantiske forsvarskollaps. Han har en fortid som reserveofficer i Den Kgl. Livgarde, er uddannet journalist fra Syddansk Universitet i Odense og har bl.a. arbejdet otte år på Jyllands-Posten. Han har deltaget på Forsvarschefens Sikkerhedspolitiske Kursus (SIKU) og er Marshall Memorial Fellow gennem the German Marshall Fund of the U.S.
Torsdag 01.08 kl. 19.30 - 21.00
Hør Lærke Kløvedal fortælle om at være barn af eventyrere og idealister, men savne kort og kompas til virkeligheden, når hun gæster Oure.
Lærke Kløvedal vokser op med et berømt efternavn og en familie i evig bevægelse. Hun har ni sted- og halvsøskende, men føler sig mest som enebarn. Hendes far sejler på verdens syv have og fylder meget, selv om han findes meget lidt i Lærkes liv. Hendes mor flytter i kvindekollektiv i en flække i Thy og senere sammen med en ny mand. Den unge Lærke kan hverken finde sine ben i provinsens ungdomsliv eller i sin fars storfamilie af larmende eventyrere. Først da hun flytter til København, lander hun i et liv, der føles som hendes eget.
En dannelsesberetning om rastløshed og længsel
Lærke Kløvedals bog Sømærke, som udkom i efteråret 2023, er en poetisk og usentimental undersøgelse af, hvad og hvem der former os – på godt og på ondt. Gennem en række krydsklip mellem opvækst og voksenliv, Vesterhav og storby, sansning og refleksion tegner Sømærke et ømt og nøgternt generationsportræt. Bogen er en stærk og rørende dannelsesberetning om rastløshed og længslen efter at finde et ståsted. Og om at turde møde dyb, varig kærlighed, når man er vokset op med idealet om stormfuld og forbigående forelskelse.
Hør hende fortælle om bogen og om sit liv, når hun med udgangspunkt i sin debutbog deltager i en talk med højskolelærer og sommerhøjskole vært; Katrine Friis.
Lærke Kløvedal er født i 1978 på Amager. Voksede mestendels op i Thy med sin mor og uden sin far, Troels Kløvedal. Er uddannet filmproducer og arbejdede i mange år i filmbranchen. Uddannede sig efterfølgende til journalist og arbejdede en del år i DR som blandt andet vært og redaktionschef. Arbejder i dag som madanmelder på Politiken og som vært på programmet ’Det sidste måltid’, der i 2023 blev kåret som ’Årets Radioprogram’ ved Prix Audio. Forfatter til bestselleren ’Sømærke’. Bor med sin kæreste og deres tre sammenbragte drenge på Amager.
Torsdag 08.08 kl. 19.30 - 21.00
Flid, fedt eller snyd - Hvordan ser fremtidens arbejdsliv ud?
Vil kunstig intelligens vende alt på hovedet? Hvordan får du det maksimale ud af din digitale tvilling? Får du brug for en AI-bodyguard?
Hop ombord, når den førende fremtidsforsker og "Supertrends" podcastvært Liselotte Lyngsø, tager os med på rejse til den nye verden.
Kort sagt: Glæd dig til en aften, hvor du får trænet dine debat- og nysgerrighedsmuskler.
Lidt om:
Liselotte Lyngsø er en efterspurgt foredragsholder verden over. Hun er udpeget til regeringens ekspertråd for kollektiv mobilitet, medforfatter til bogen 'Aftershocks and Opportunities - Scenarios for a Post-Pandemic Future' og så har hun en fantastisk evne til at male mentale billeder af, hvordan fremtidens udviklinger vil påvirke os.
Liselotte er vært og tilretterlægger på den populære podcast Supertrends, hvor hun udforsker de fremtidsteknologier, der vil vende op og ned på den måde, vi plejer at leve, arbejde og forbruge på.
Liselotte er deltager i EUs arbejdsgruppe for cypersikkerhed i ENISA. og så er hun fremtidstræner for flere globale virksomheder som OSM, Datacenter Forum, TryghedsGruppen, Transportministeriet i New Zealand, Liberty Mutual, Nordea, FIA, Novo Nordisk og Fast Company. Derudover er hun med i Transportministeriets ekspertgruppe, der skal komme med forslag til udviklingen af den offentlige transport.
Én af Liselottes helt store passioner er at give andre evnen og lysten til at navigere i de megatrends der rammer netop dem, hvilket hun gør gennem sine kurser i fremtidsforskning. Desuden underviser hun i at spotte og planlægge fremtiden hos Coloplast samt på CPH Business Academy. Dertil kommer en række bestyrelsesposter, herunder Specialisterne, Ipart Washbox, Lifeboat Foundation og CPH Buisness Academy og i Teknisk Museums Advisory Board. Hun er speaker i The Future Agency og medlem af VL20 , Master i Oplevelsesledelse (MOL), og Women on Board (WOB).
Liselotte har en Cand.Phil. i økonomi og politik fra St. Anthony’s College, Oxford University, UK. Derudover har hun arbejdet i Forward Studies Unit i EU Kommissionen, som forskningsdirektør på Institut for Fremtidsforskning, hos Saatchi som direktør for Fahrenheit 212, med Scenarioudvikling hos IKEA og i 2003 stiftede hun sin virksomhed Future Navigator.