Nyhed

Et helt nyt dannelsesfolkemøde ser dagens lys

18. marts 2021

RESONANS Unge Med Mobil Image Article

Dannelse har vi allesammen brug for mere af. I hvert fald hvis du spørger Oures højskoleforstander Jasper Gramkow Mortensen, som er med til at skabe dannelsesfolkemødet Resonans.

Til august afholdes det første dannelsesfolkemøde Resonans på Oure Højskole. Moderne dannelse er omdrejningspunktet for folkemødet, hvis grundpræmis er, at der er behov for at udvikle et moderne dannelsesbegreb, som på ny indfører det humanistiske menneskesyn i en tidsalder, hvor den teknologiske udvikling har overtaget styringen som det, der dikterer samfundsudviklingen.

Og netop dannelse og teknologi er temaet for dette første dannelsesfolkemøde. For ifølge styregruppen bag projektet, er det et kæmpe problem, at teknologi og algoritmer er blottet for dannelse, og at ny teknologi mangler et humanistisk fundament.

"Populært kan man sige, at der i verden findes cirka 2000 års dannelsessnak, hvor vi har lært en masse om, hvad det vil sige at være menneske, og hvor komplekst det er at forstå mennesker. Selv om den klassiske dannelse selvfølgelig beskæftiger sig med teknologi, tager den ikke højde for tempoet, som udviklingen sker med i dag, og at algoritmer spiller så stor en rolle. Algoritmer kender ikke til Sokrates. Det er det, vi gerne vil sikre os: at den kunstige intelligens rent faktisk bygger på humanistisk tænkning og ikke kun matematik", fortæller højskoleforstanderen i et større interview, som kan læses her.

Image Article Skolerne I Oure RESONANS Styregruppe
RESONANS Social 1080X1080 (1)

Resonans finder sted 20.-21. august 2021 på Skolerne i Oure. Du kan læse mere om arrangementet og tilmelde dig her

Styreguppen bag Resonans består af:

  • Jasper Gramkow Mortensen, Forstander på Oure Højskole
  • Christian Have, Kreativ direktør og grundlægger af Have Kommunikation
  • Stine Bosse, Erhvervsleder
  • Thure Lindhardt, Skuespiller
  • Lars Seeberg, Formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst.