Nyhed

Tag din hest med på gymnasiet

06. december 2023

Image Article Ridning Kostgym

Hovgaard Rideklub og Oure Kostgymnasium indgår nyt samarbejde og vil fra sommeren 2024 tilbyde ridning som nyt linjefag til unge rideglade elever.

Der er godt nyt til alle de unge, som ønsker at fortsætte med deres ridning, mens de går i gymnasiet. Fra sommeren 2024 tilbydes ridning som nyt linjefag på Oure Kostgymnasium på Sydfyn. Der vil være mulighed for at tage sin egen hest med eller leje en helpart i en hest. 

Det nye linjefag tilbydes i samarbejde med den lokale rideklub Hovgaard Rideklub, som er ejet af berider Dorthe Rohmann, der ser meget frem til samarbejdet.

Image Article Ridning Dorthe

Jeg ser det som en virkelig god mulighed for at tage sin hest med på gymnasiet. Der er rigtig mange unge, der ikke har tid til at fortsætte deres ridning, når de starter i gymnasiet, fordi begge dele tager rigtig meget tid. Med det her nye samarbejde bliver både skole og ridning lagt ind i de unges skema, så de har tid til begge dele”, lyder det fra den erfarne berider, som har alt fra nybegyndere til landsholdsryttere i rideklubben og derfor kan tilbyde rideundervisning på alle niveauer.

Et stærkt samarbejde

På Oure Kostgymnasium er der også glæde over det nye samarbejde. Sportsleder på Oure Kostgymnasium, Johnny Vaaben Johansen, har store forventninger til, hvad samarbejdet kommer til at betyde for både Oure, Hovgaard og de mange rideglade unge mennesker.

Det er helt oplagt for os på Oure at gå sammen med Hovgaard Rideklub, som rigtig mange i ridekredse kender som et fantastisk sted. Vi har tidligere haft ridning som linjefag på Oure og ved, at interessen for det er stor, men vi har manglet de rette rammer til eleverne, og dem har vi nu fundet på Hovgaard”, fortæller Johnny Vaaben Johansen.

Ridningen bliver tilrettelagt på samme måde som de mange andre linjefag på Oure Kostgymnasium og indgår i elevernes skema. Der vil hver uge være mindst to ugentlige ridelektioner i spring eller dressur + mulighed for enetimer med berider Dorthe Rohmann.

Læs mere om det nye linjefag her

Image Article Ridning Faciliteter