Nyhed

Postkort fra Grækenland: En ung sejlers drøm

16. november 2021

Image Article Kostgymnasium Sejlads Grækenland Nyhed

De unge sejlelever er i gang med en oplevelse for livet i Grækenland.

Oure Kostgymnasiums sejl-elever er i Grækenland, hvor de udlever sejlerdrømmen og prøver kræfter i en X-Yacht. En mulighed de ikke ville have været foruden.

Turkisblåt hav, blå himmel og knap så gråt og vådt som november i Danmark. Det er hverdagen den næste uge for Oure Kostgymnasiums sejl-elever, som i søndags påmønstrede en X-Yacht i Grækenland. Hele ugen skal eleverne suge til sig og lære, hvordan man sejler en båd, der er markant større end dem de til dagligt sejler rundt i herhjemme.

Alberte Bonde og Jonas Wedege går i 2.G på Oure Kostgymnasium og er blandt de elever, der er på studierejse til Grækenland. En tur de længe har glædet sig til.

”Det er mange unge sejleres drøm at få lov til at sejle en X-Yacht, så det er ret vildt, at vi får den mulighed. Jeg glæder mig rigtig meget til at se hvad sådan en stor båd kan i forhold til de mindre både, vi normalt sejler i. Og så er det også fedt at få på ens CV, at man har erfaring med at sejle sådan en båd”.

Sådan lyder det fra Alberte, som suppleres af Jonas: ”Det er jo ikke hver dag man får chancen for at hoppe med ombord på sådan en båd, så når den byder sig, er det bare med at gribe den”, fortæller han.

Image Article Kostgymnasium Sejlads Grækenland Nyhed 2

Et netværk med mange muligheder

Oure Sejl Akademi rummer elever fra både efterskole, kostgymnasium og højskole. Akademiets samarbejde med X-Yachting Sailing Center i Grækenland er ikke kun ensbetydende med, at gymnasiets studierejser går til dertil. Det giver også mulighed for, at sejl-eleverne kan komme til Grækenland og arbejde, efter de har fået deres studenterhue på Oure. Den mulighed er bestemt ikke gået de to unge sejleres næser forbi.

”Vi har hørt om de 3.G’ere, der gik på Oure sidste år, og som bagefter tog til Grækenland for at arbejde dernede. Det lød som en rigtig fed mulighed, så jeg er glad for, at vi bliver præsenteret for det her sted og kan bygge et netværk op”, fortæller Alberte, der selv drømmer om langturssejlads og derfor er helt klar på at suge erfaring til sig på studierejsen.

Det samme er Jonas, som har en klar idé om, hvad han tager med sig fra sådan en oplevelse.

”Det handler jo ikke kun om, hvordan man sætter sejl og styrer båden. Det handler også om, hvordan man kommunikerer på så stor en båd, hvordan man får lavet en god holdstemning og hvordan man tager ansvar for de opgaver man får. Og det kan jo bruges på mange andre områder i ens liv end på en båd, så det er ret fedt at blive bedre til”, fortæller han.

En verden til forskel fra den lokale sejlklub

De to unge sejlere er generelt meget optagede af alt det, der ligger rundt om sejladsen. Alt det de lærer, som ikke kun handler om timer på vandet, men i stedet om at blive en hel sejler.

”Vi taler tit om, at vi slet ikke ville have fået samme uddannelse indenfor sejlads, hvis vi havde taget gymnasiet derhjemme og sejlet i den lokale sejlklub. Her på Oure bliver vi præsenteret for så meget forskelligt og vores undervisere kommer med meget forskellig erfaring”, fortæller Alberte og fremhæver nogle eksempler.

”Vi haft besøg af Jesper Radich (professionel sejler) i undervisningen, vi har haft sejlmagere ude for at fortælle en masse om hvordan et sejl fungerer, og så får vi mulighed for at prøve en masse forskellige både. Alt det ville vi jo aldrig have haft mulighed for i den lokale klub, hvor vi højst sandsynligt ville have sejlet i den samme jolle det meste af tiden”, lyder det fra den unge sejler.

Image Article Kostgymnasium Sejlads Grækenland Nyhed 3
Image Article Kostgymnasium Sejlstudenter Nyhed

Kom til Online informationsmøde på Oure Kostgymnasium

Drømmer du også om at sejle, mens du tager din studentereksamen? Måske er sejlads på Oure noget for dig.

Vi holder online informationsmøde, hvor du kan høre meget mere om STX-undervisningen, sejlads og det kæmpe fællesskab, du kan blive en del af på Oure.

  • Tirsdag d. 7. marts 2023 kl. 17-18

Du kan læse mere om online informationsmøde på Oure Kostgymnasium her.