Nyhed
07. september 2022
Gymnasieeleverne på Oure Håndbold Akademi er netop hjemvendt fra stævne i Düsseldorf, hvor de fik snust til det europæiske håndboldmiljø og prøvet kræfter med storklubber udenfor landets grænser.
Når man er 18 år og bidt af håndbold, får man julelys i øjnene, når man får tilbuddet om at komme til stævne i Tyskland og spille mod klubber som Rhein-Neckar Löwen, Füche Berlin og FC Porto.
Når man samtidig indgår i et professionelt setup, hvor holdet har sin egen guide, får vasket spillertøjet og skal give interviews efter kampene, som ovenikøbet bliver livestreamet, så giver det en oplevelse som langt de fleste unge håndboldspillere drømmer om.
Der er derfor også stor glæde blandt de gymnasieelever, som netop har været til stævne i Düsseldorf. Den samme glæde er at spore hos leder af Oure Håndbold Akademi, Carsten ”Stump” Langager.
”De her europæiske samarbejder, som vi har dyrket igennem flere år, giver vores elever nogle helt specielle oplevelser, som de ikke kan få ret mange andre steder. At de får lov til at snuse til et professionelt setup, samtidig med at de kommer udenfor landets grænser og møder håndboldglade unge mennesker fra resten af Europa, er vigtig for deres udvikling”, fortæller han.
Til stævnet i Düsseldorf var der inviteret otte hold. Fire fra Tyskland og fire fra andre europæiske lande. Fra Tyskland deltog Rhein-Neckar Löwen, Füche Berlin, Magdeburg og Kiel. Fra Portugal deltog FC Porto, fra Slovenien deltog Celje, som er venskabsklub med Oure, fra Ungarn kom Veszprém, som Oure også besøgte sidste år, og fra Danmark kom GOG/Oure med elever fra Oure Kostgymnasium.
Holdene var inviteret af det tyske håndboldforbund og er blevet udvalgt på grund af deres position i hjemlandet. Fællestrækket ved mange af kluberne er talentudvikling, som er kendetegnet ved miljøet omkring GOG/Oure, hvor Skolerne i Oure er fødekæde til talentudviklingsmiljøet i GOG.
Det glæder derfor også Carsten ”Stump” Langager, at Oure for andet år har fået invitationen til dette stævne, hvor alt er betalt af det tyske håndboldforbund.
”Det viser jo, hvem vi er og hvad vi kan som klub og som skole. På grund af vores position og ry, kan vi give vores unge talenter nogle helt unikke oplevelser. Derfor dyrker vi også rigtig meget de her europæiske samarbejder og tror på, at vores deltagelse i et stævne som det her kan styrke samarbejdet yderligere med andre europæiske håndboldakademier, som vores elever kan spejle sig selv i”, lyder det fra håndboldlederen.
At eleverne fra Oure kigger ud mod resten af verden er ikke nyt. I årtier har der stået verdensborger på skoleskemaet på Sydfyn, som udfoldes på mange forskellige måder. Et stævne i Düsseldorf er med til at udvide elevernes horisont – både ved at bevæge sig fysisk udover landets grænser, men især også ved at interagere med sportsudøvere fra resten af Europa. For selvom håndbolden binder dem sammen, kommer de fra forskellige kulturer.
”Mødet med andre kulturer, uden for de trygge og velkendte rammer på Sydfyn, er med til at inspirere vores elever og give dem hår på brystet. Selvfølgelig kan de lære noget håndboldmæssigt af hinanden, men det er især mødet mellem forskellige kulturer, der kommer frem på sådan en tur”, fortæller Carsten, der i uge 42 skal afsted igen, når en anden gruppe gymnasieelever skal besøge klubben Füche Berlin, hvor Mathias Gidsel netop har haft sin debut.
Carsten håber da også, at stjernen, der tilbragte fem år på Oure Efterskole og Oure Kostgymnasium, har tid til en snak med eleverne, når de lægger vejen forbi.
”Turen handler mest om at give eleverne en oplevelse og at styrke samarbejdet til et tysk håndboldakademi, der minder meget om vores, men det vil selvfølgelig være fedt for eleverne også at få en snak med Mathias om, hvordan det er at tage rykket fra det sydfynske til det tyske”, lyder det.