Nyhed

Når mor og far kommer på besøg: Forældredag på Oure Kostgymnasium

22. november 2021

Image Article Kostgymnasium Forældredag 2021 Fotograf Mathias Hauge

Foto: Mathias Hauge

Det en stor beslutning at sende sin søn eller datter på et gymnasium langt fra hjemmet. Derfor er forældredagen på Oure Kostgymnasium en vigtig dag, hvor far og mor får indblik i de unge menneskers hverdag.

Gymnasietiden er en særlig tid for unge mennesker. En tid, hvor de lærer en masse nyt. Både på skolebænken, men i særdeleshed også uden for klasselokalet. Det er en tid med en stejl læringskurve, hvor et hav af udfordringer mødes og hvor de unge mennesker vokser med det tiltagende ansvar, der lægges over på dem.

Det er gældende for alle unge i gymnasiet, men kommer især til udtryk på Oure Kostgymnasium, hvor de unge mennesker har valgt at gå på gymnasium langt væk fra deres hjem og forældre. Uden mor og far lige ved hånden, bliver eleverne selvstændiggjort og ”tvunget” til selv at tage teten, når der kommer en udfordring eller konflikt, der skal løses. Selvfølgelig med hjælp fra kostskolepædagoger og undervisere på Oure.

Image Article Kostgymnasium Forældredag 2021 Fotograf Mathias Hauge 3

Få et glimt af de unge menneskers hverdag

Det kan være svært for forældrene at være langt væk fra de unges hverdag i en tid, hvor der sker så meget nyt. Derfor er forældredagene på Oure Kostgymnasium nogle meget vigtige dage, hvor forældrene kan komme til Oure og snuse til deres børns hverdag. Det fortæller rektor på Oure Kostgymnasium, Kenneth Vennerstrøm.

”En forældredag er et af årets højdepunkter hos os. Som kostskole og privat gymnasium er samarbejdet med forældrene ekstra vigtigt, da både elever og forældre har vist os stor tillid ved at vælge os som uddannelsessted”, fortæller han og uddyber:

”Forældrene er jo i dagligdagen lidt på afstand af, hvad der sker på skolen, og forældredagen er en god anledning for os til at fortælle om vores arbejde med eleverne og deres udvikling. Samtidig får forældrene forhåbentligt mærket energien på Oure - og ikke mindst får de lejlighed til at komme med input til os”, lyder det fra rektoren.

Det er en gave at blive inviteret

I starten af november var alle forældre til eleverne i 2. og 3.G inviteret til Oure. Gitte Fenger er en af forældrene, som var med på dagen og hun havde set frem til at besøge sin datter på Oure.
”Det er altid en gave at blive inviteret ned på Oure og få mulighed for at besøge de unge mennesker, når vi nu ikke har dem hjemme til hverdag. Jeg var rigtig glad for den del af dagen, der foregik i klassen, hvor jeg havde mulighed for at se det samspil de unge har med hinanden og med deres undervisere. Så får man et lille indblik i den hverdag, vi ikke er en del af”, fortæller Gitte, som er mor til en elev i 3.G.

Image Article Kostgymnasium Forældredag 2021 Fotograf Mathias Hauge 2
Image Article Kostgymnasium Forældredag 2021 Fotograf Mathias Hauge 4

Gitte genkender billedet af, at det kan være svært at følge med i de unge menneskers hverdag, når de er så langt væk og ikke altid tænker over at sende en update hjem til forældrene om, hvordan det går på skolen. Hun er dog også overbevist om, at det styrker dem i deres dannelsesproces.

”De er unge, selvstændige mennesker. De skal selv tage konflikterne og selv tage initiativ til at opsøge en voksen på skolen, hvis de har brug for hjælp til noget. Det er jo i den proces, de bliver dannet, og det bliver de især på Oure, hvor mor og far er så langt væk fra skolen, og de derfor er nødt til at tage sagen i egen hånd”, fortæller Gitte, inden hun tager bolden tilbage på forældrenes banehalvdel:

”Vi forældre må samtidig stole på, at vores unge mennesker rent faktisk rækker ud til voksne på skolen, når de har brug for det. Vi har jo ikke mulighed for at tjekke op på det i hverdagen, så det er blandt andet noget af det, jeg synes forældredagen skal bruges på. At man hører lidt om de udfordringer, som der selvfølgelig er i gymnasietiden”, lyder det fra Gitte.

Har du et ungt menneske, der snart skal vælge gymnasium?

Kom til Online informationsmøde på Oure Kostgymnasium

Drømmer du også om at dyrke din passion, mens du tager din studentereksamen? 

Vi holder online informationsmøde, hvor du kan høre meget mere om STX-undervisningen, sejlads og det kæmpe fællesskab, du kan blive en del af på Oure.

  • Tirsdag d. 7. marts 2023 kl. 17-18

Du kan læse mere om online informationsmøde på Oure Kostgymnasium her.

Image Article Kostgymnasium Dimision Studenterhue Fotograf Marie Brandt