Nyhed

Mød en medarbejder: Rasmus Carlo Fabricius - underviser i Adventure på Oure Højskole

08. september 2023

Rasmus Carlo Fabricius, Medarbejderbillede, Cropped

Skolerne i Oure har 270 medarbejdere, som arbejder med alt fra boglig undervisning, madlavning, fodboldtræning, skuespilundervisning, administration, vedligehold og meget andet. Dyk ned i medarbejderportrætterne og lær medarbejderne bedre at kende.

Rasmus Carlo Fabricius underviser højskolens elever i adventure og har en hverdag fyldt med action i skoven, rolige stunder i havkajak og en masse tid med unge højskoleelever, som er ivrige efter at lære nyt og rykke deres grænser. 
Læs Rasmus Carlos portræt og og bliv klogere på, hvad det er, han synes, der gør Oure til en fed arbejdsplads.

Hvornår startede du på Oure? 
Jeg startede i oktober 2018.

Jeg bidrager især med glæde, humør og et entreprenørskab, som skubber til vores måde at gøre tingene på, og hjælper os på vej til en levende og dynamisk arbejdsplads.

Mit job giver mening ved at være del af noget større, som har en indvirkning på mennesker. Ved at være rollemodeller for vores unge og give dem en bred forståelse og indsigt i verdenen omkring dem, ved jeg, at jeg er med til at gøre verden til et bedre sted at leve.

Adventure-undervisningen omhandler i høj grad om at skabe et forpligtigende fællesskab for eleverne, hvor de bliver en del af noget større i kraft af hinanden. Gennem vores discipliner og større events som adventure race ønsker jeg at give eleverne mulighed for at lære sig selv bedre at kende ved at skubbe til dem, og samtidig gribe dem, når de får for meget. Oftest viser det sig, at de kan meget mere end de har lært, og gennem disse succesoplevelser opnår eleverne større selvtillid og føler mere selvværd, ved at være sammen som i et fællesskab. Det er i den grad med til at give mit job mening. 

Min dagligdag på Oure rummer mange forskellige ting. Der er stor alsidighed i min arbejdsprofil og derfor er min hverdag stabil i sin beskrivelse, men dynamisk i sit indhold. Som adventurelærer foregår undervisningen oftest udendørs i såvel skov, på og i vand, samt på klatrevæg. Eleverne har en stor lyst til at komme på eventyr og med højskolens opbygning giver det heldigvis mulighed for at komme på tur med eleverne ofte.

Jeg bor i en lærerbolig på skolen, så størstedelen af min hverdag foregår på Oure. Som lærer på skolen er jeg så heldig at møde eleverne dagligt på spisetidspunkter, i træningsmiljøerne og når eleverne kommer forbi mit hus og vil snakke eller låne min hund til en gåtur. Det er et skønt miljø at være i fordi jeg er en tydligere del af elevernes hjemmemiljø end jeg var før, hvor jeg boede i København. 

Det bedste ved Oure er, at vi kan noget specielt med den samling af mennesker vi er. For mig er jeg vild med at have en bred vifte af kollegaer, som både interesserer sig for dét jeg kan lide, samt alle dem, der kan fortælle mig noget nyt og lære mig noget, jeg ikke vidste var interessant.