Nyhed

Mød en medarbejder: Mette Helene Schmidt Sørensen - underviser i dans på Oure Kostgymnasium

08. september 2023

Image Article Mette Helene

Skolerne i Oure har 270 medarbejdere, som arbejder med alt fra boglig undervisning, madlavning, fodboldtræning, skuespilundervisning, administration, vedligehold og meget andet. Dyk ned i medarbejderportrætterne og lær medarbejderne bedre at kende.

Mette Helenes relation til Skolerne i Oure startede for mere end 25 år siden, da hun startede som elev på Oure Efterskole. Hun har siden optrådt på mange internatonale scener, men er flere gange vendt retur til Oure - senest i 2021. Læs Mette Helenes portræt og og bliv klogere på, hvad det er, hun synes, der gør Oure til en fed arbejdsplads.

Hvornår startede du på Oure?
Jeg startede på Oure i 1998 som efterskoleelev. Jeg valgte specifikt Oure Efterskole fordi her kunne man danse ballet. Og jeg ville være balletdanser.

Jeg rejste til London efter Oure, og I 2006 kom jeg tilbage og blev ansat som danselærer på både efterskolen, gymnasiet og højskolen frem til 2010.

I 2021 fik jeg igen muligheden for at komme tilbage, og det er jeg enormt glad for.

Jeg bidrager med en masse farver og et kunstnerisk element iblandt en masse sport. Et helt konkret eksempel på det med farverne, er at jeg som det første, da jeg kom tilbage i 2021, malede hele vores Performing Arts-hus indvendigt i en masse fede farver og indrettede stedet, så det var kunstnerisk inspirerende.

Det kunstneriske univers er ikke kun hvide vægge, og det er enormt vigtigt for mig, at de unge mennesker kan mærke og se kreativiteten. Byen Oure byder jo ikke på et teater med et kreativt miljø, hvor danserne kan finde inspiration og beundre professionelle dansere, som håndbold for eksempel kan i GOG, så ved at skabe nogle rammer for dem, med elementer fra det sceniske miljø, giver dem måske en smule mere danseglæde, og måske også lidt inspiration. Og så syntes jeg bestemt også, at det er vigtigt at vise alle de andre sportsglade elever, hvad performance miljøet kan.

Mit job giver mening fordi jeg får lov til at arbejde med og udvikle unge mennesker, der ligesom jeg er passioneret for dansen. Jeg har været i den verden, som mange af de unge dansere drømmer om at begive sig ind i. Og jeg kan på en måde bygge en bro til dem så de lettere kan finde vejen ind i dansens univers.

Jeg har undervist siden 2006 og noget af det mest tilfredsstillende er, at jeg nu begynder at være kollega med mine tidligere elever, og jeg kan se, at nogle af de redskaber, jeg gav dem med dengang, benytter de selv nu. Det er da fantastisk, at man kan få lov til at opleve sådan en full circle.

Min dagligdag på Oure er jo meget dans, dans, dans, og lidt mere dans. Men fra i år er jeg også huslærer for nogle helt fantastiske 2.g’er, som ikke er dansere. Det arbejde giver mig mulighed for at forstå andre sportsgrene, jeg aldrig selv har beskæftiget mig med, og det giver mig mulighed for at få relationer med andre end danseeleverne, hvilket jeg syntes er enormt vigtigt, når man arbejder på sådan en stor skole med så mange forskellige retninger at gå i.

Det bedste ved Oure er muligheden for at kombinere sport og performance med skole og fritid. Og så har der altid været højt til loftet på Oure, hvilket er skønt, når man har høje ambitioner og store drømme. Både som underviser og som elev.