Nyhed
06. februar 2024
Danserne fra Oure Kostgymnasium fik i januar en oplevelse for livet, da de, sammen med 100 andre unge dansere, optrådte i Koncerthuset sammen med DR Symfoniorkestret og Den Sorte Skole.
”Det var en enorm stor oplevelse at stå på scenen med liveorkester foran en helt fyldt sal. Jeg har sat salen før på TV, så det er ret ubeskriveligt selv at være en del af at optræde der”.
Sådan lyder det fra Mai Lykke Grimstrup, som til daglig går i 1.g på Oure Kostgymnasium og som var en del af dansetruppen til den storstilede DR-produktion Let's Dance Nielsen, der løb af stalden 12. januar.
Hun bakkes op af 3.g'er Kornelia Holmberg Asmussen, der havde svært ved at forestille sig, hvor vild en oplevelse det ville være, før hun stod på scenen.
”Man kan slet ikke forestille sig hvordan det vil være, før man er sammen med de andre og er inde i koncertsalen, men det var en helt anden oplevelse end noget jeg ellers har prøvet før. At optræde et sted, som alle kender, og hvor rummet er fyldt op med publikum, der har betalt penge for at komme ind og se forestillingen. At være på scenen sammen med de andre, i kostume imens man bliver blændet af scenelyset, var helt sikkert noget af det bedste ved at være afsted”, fortæller Kornelia, der sammen med resten af danserne fra Oure Kostgymnasium var i København en hel uge i januar for at øve og derefter fremvise forestillingen.
Koreografien til Let’s Dance Nielsen var sammensat af Tim Rushton med udgangspunkt i Carl Nielsens 2. symfoni "De fire temperamenter" som blev opført live på scenen af DR Symfoniorkestret sammen med nye lydbilleder af DJ-duoen Den Sorte Skole.
En vigtig oplevelse for dansernes udvikling
Det er ikke alle unge dansere, der får mulighed for at stå på scenen i Koncerthuset, mens de stadig går i gymnasiet. Hele oplevelsen med at være del af en så stor produktion som Let’s Dance Nielsen, er en vigtig del af dansernes udvikling, fortæller danseunderviser på Oure Kostgymnasium, Mette Helene Schmidt Sørensen.
”Det har været en uforglemmelig uge for hele holdet. At være en del af sådan en stor produktion, er vigtigt for deres udvikling som dansere, og det giver dem samtidig blod på tanden til at ville prøve det igen. Det kan give dem mod til at tage springe og turde satse på dansen, når de en dag ikke er elever på Oure Kostgymnasium mere”, fortæller hun og tilføjer.
”Der er ikke mange unge dansere, der får muligheden for at danse til et live symfoniorkester, så det i sig selv var en kæmpe oplevelse”.
Gymnasiepigerne Mai og Kornelia er helt enige med deres underviser.
”Det var en vild følelse at være samlet så mange dansere om en samlet fælles forestilling,
og uden tvivl helt vildt fedt at prøve at være en del af så stort et projekt”, fortæller Mai, der
bakkes op af Kornelia.
”At være afsted har givet inspiration til dem, der ønsker at gå en professionel vej med
dansen, så man kan se, hvordan det ville være”, lyder det fra 3.g’eren, som også fik
øjnene op for, hvor hårdt det egentlig er at være en del af en professionel produktion.
”Jeg tror aldrig, jeg har været en uge væk fra skole og følt mig så træt og udmattet så
tidligt på dagen. Jeg har flere billeder af, at vi sidder inde i omklædningsrummet og tager
lur allerede ved middagstid. Så at skulle være på så mange timer om dagen med
bevægelse, specielt de første to dage, hvor vi var 11 timer i DR, udmatter kroppen på en
helt anden måde end man er vant til”, fortæller hun.
Selvom det var en fysisk hård uge, mener både Mai og Kornelia, at oplevelsen har skabt
endnu større sammenhold blandt danserne.
Vil du danse mens du tager din studentereksamen?
Hvis du ligesom Kornelia og Mai går med en drøm at danse, mens du går i gymnasiet, kan
du læse mere om dans på Oure Kostgymnasium her.