Nyhed

Elever fra Oure Kostgymnasium skal medvirke i storstilet danseforestilling i DR Koncerthuset

12. oktober 2023

Image Article Dans Kostgymnasium Matilde

Matilde Flensborg Madsen går i 3.G på Oure Kostgymnasium og skal deltage i Let's Dance, Nielsen! i DR Koncerthuset

Når danseforestillingen Let’s Dance, Nielsen! Løber af stablen 12. januar, bliver det med dansere fra Oure Kostgymnasium på scenen. En stor mulighed for de unge dansere.

100 unge dansere fra fem forskellige dele af landet mødes den 12. januar på scenen i DR Koncerthuset i én stor danseforestilling. Blandt de unge er dansere fra Oure Kostgymnasium, som er i fuld gang med at lære koreografierne til den ambitiøse danseforestilling.

De unges dansetrin er sammensat af koreografen Tim Rushton med udgangspunkt i Carl Nielsens 2. symfoni 'De fire temperamenter', som opføres live på scenen af DR Symfoniorkestret sammen med nye lydbilleder af DJ-duoen Den Sorte Skole.

Danserne får mulighed for at stå på den store scene
For danserne i Oure, som til dagligt går i 1., 2. eller 3.G på Oure Kostgymnasium, er projektet en mulighed for at opleve den danseverden, som flere af dem drømmer om. Det betyder meget for deres udvikling og motivation, fortæller danseunderviser på Oure Kostgymnasium Mette Helene Schmidt Sørensen.

Image Article Mette Helene

De her unge mennesker tilbringer 12 timer om ugen i dansesalen. Når man er i sin egen dansesal på skolen, kan det være svært for dem at se, hvorfor de hver dag arbejder på at blive bedre. De har ikke GOG i baghaven, som de kan stile efter at blive en del af, som vores håndboldspillere har, så det er vigtigt, at de får set, hvad den store danseverden har at byde på. Et danseprojekt som Let’s Dance, Nielsen! kan give dem blod på tanden og en ny mening med al den træning de laver til daglig. Og så får de lov til at lugte til savsmuldet i manegen en hel uge i januar. Det bliver fedt”, fortæller den erfarne danseunderviser.

Mette Helene bakkes op af den unge danser Matilde Flensborg Madsen, som går i 3.G på Oure Kostgymnasium og har dans som linjefag. Matilde er, sammen med de andre danseelever, en del af projektet og glæder sig meget til at stå på den store scene til januar.

Vi har prøvet at stå på nogle mindre scener – fx Bastionen i Nyborg – men der er ikke nogen af os, der har stået på sådan en stor, ægte scene, så det bliver meget interessant at prøve”, fortæller den unge gymnasieelev, der er glad for den mulighed sådan et projekt giver.

Image Article Kostgymnasium Dans Matilde 2
Image Article Kostgymnasium Dans Lets Dance

Det betyder ret meget for vores sammenhold på holdet, når vi laver de her forestillinger, fordi vi er fælles om projektet. Og så bliver det fedt at have en hel uge, hvor vi fokuserer på én forestilling. Til daglig har vi jo en masse gymnasieundervisning og en masse teknik-klasser, så det bliver fedt at fordybe sig i den her ene forestilling, når vi tager til København i januar”, fortæller hun.

Tim Rushton inviterer danserne med ind i koreografien

Koreografen Tim Rushton har haft en lang karriere som balletdanser og har de seneste 25 år været en nyskabende kraft indenfor dans. Han har modtaget en Reumert fire gange og er blevet nomineret til prisen 13 gange.

I Let’s Dance, Nielsen! er det dog ikke kun Tim Rushton, der skal lave koreografien. De unge dansere fra Oure Kostgymnasium og de fire andre skoler, er med til at lave koreografien, så det bliver dans, som er skabt på de unges egne præmisser med elementer fra både hiphop og urban til moderne og klassisk dans.

Det bliver stort at se så mange unge med en fælles passion for dans og musik mødes i dette vilde projekt”, fortæller Tim Rushton, der i løbet af efteråret kommer rundt til de fem danseskoler for at øve koreografien med eleverne, inden forestillingen løber af stablen den 12. januar.

Image Article Dans Kostgymnasium Matilde
Image Article Dans Kostgymnasium

Info om Let's dance, Nielsen!

Hvor og hvornår: 12. januar kl. 19.30 i DR Koncerthuset

Medvirkende:

  • DR Symfoniorkestret
  • Stanislav Kochanovsky, dirigent
  • Elever fra Oure Kostgymnasium
  • Elever fra Vejle Idrætsefterskole
  • Elever fra Dansk Talentakademi i Holstebro
  • Elever fra Danseakademiet Amok/Det Kgl. Teaters Balletskole i Odense
  • Elever fra Københavns Idrætsefterskole

Musik: Carl Nielsen (Symfoni nr. 2) og Den Sorte Skole

Koreografi: Tim Rushton

Let’s Dance, Nielsen! produceres af DR Musikariet. 

Køb billetter her