Ski på Oure Kostgymnasium

Ski på Oure er ikke bare en sportsgren. Det er en livsstil. På Oures Kostgymnasium har du muligheden for at dyrke din passion for ski, mens du tager en STX-uddannelse.

Tag dit skiløb til næste niveau - og bliv skiinstruktør eller kør freestyle! Du vil blive en del af et unikt og ambitiøst træningsmiljø, der skaber helhed omkring din uddannelse, skisport og personlige udvikling.

Hvert år tager vi seks uger på ski, hvor vi bor på Oures eget hotel i Bad Gastein, Østrig. Her vil du både modtage online STX-undervisning og ski-undervisning sammen med dine studiekammerater. 

 

 

Image Article, Kostgymnasium, Mountainbike

Træningen på Oure forud for skisæsonen består af fysisk og teknisk træning.

Her dyrker vi aktiviteter som mountainbike, inline-rulleskøjter og løb for at blive klar til ski. Derudover indgår balance- og styrketræning, samt skirelateret træning på stand up paddle, surf og trampolin.

På skilinjen vælger du en af nedenstående retninger:

 

Skiinstruktør

Vælger du retningen med skiinstruktør, vil du opleve særligt fokus på dine skitekniske færdigheder på pisten. Du vil også blive introduceret til ski-teori samt puddersne, pukler og porte.

Du bliver en mere alsidig skiløber og kan gå efter at blive BSI 1 og 2, samt muligvis tilegne dig PSI-niveauerne i Den Danske Skiskole.

Uddannelsen er internationalt anerkendt og giver dig mulighed for at tage på skisæson og bruge dit sabbatår som skiinstruktør i stort set hele verden.

 

Image Article, Efterskole, Ski, Freestyle
Image Article, Kostgymnasium, Ski, Off Piste

Freestyle

Vælger du retningen med freestyle-skiløb, så befinder du dig godt i parken med hop og rails. Du vil også tage din ski-teknik mod nye højder.

Vi gør skiløbet til en leg med uanede muligheder for udvikling, hvor der vil blive fokuseret på tricks med hop, slides, fart og spænding, samt introduktion til puddersne, pukler og porte.

I sæsonen tager vi på ture til Absolut Park, der er en af verdens bedste, hvor du vil have mulighed for at se og køre side om side med nogle af europas bedste freestylere.

 

MØD UNDERVISERNE PÅ SKI HER

MØD UNDERVISERNE PÅ SKI HER

Morten Lund

Morten er ansat på Oure Højskole, hvor han underviser i ski.

Morten har arbejdet over hele verden som skiinstruktør, og han deltager løbende på internationale konferencer om udvikling af skiløb (Interski) og er desuden demoløber på det danske demolandshold.

Morten uddanner på alle niveauer i Den Danske Skiskole og har udviklet skipædagogik til Den Danske Skiskole med internationale oplæg om styrkebaseret læring på ski.

Han er uddannet bachelor i Idræt og sundhed, diplomjournalist og systemisk proceskonsulent. Udover 15 år som højskolelærer, har Morten arbejdet med personaleudvikling i det private erhvervsliv og opbygning af positive fællesskaber til bedre læring i skoler og uddannelsesinstitutioner.

Morten elsker offpiste og freeride og er en passioneret mountainbiker og kitesurfer.

lad os hjælpe dig på vej

kontakt os

Oure Kostgymnasium, Vejstruplund 18A

5882 Vejstrup

Tlf: 62 38 38 15

E-mail: okg@oure.dk

Social