Header, Efterskole, Musik

Musik på Oure Efterskole

På musiklinjen dyrker vi den skabende, kreative, åbne musiker, som har lyst til at komponere og producere sin egen musik i et kreativt forpligtende fællesskab. 

Musikefterskole med udgangspunkt i din kreativitet

Vi tager udgangspunkt i den enkeltes kreativitet, og hvad den enkelte brænder særligt for,  Alle undervisere er selv udøvende kunstnere, som brænder for musikken og står klar til at inspirere, guide og hjælpe dig med at bringe din musik til det næste niveau. 

Du vil blive præsenteret for de mange muligheder, der er i vores professionelle studiefaciliteter. Du får igennem året et bredt indblik i, hvad det vil sige at skrive din egen musik. Fra at arrangere, indspille, producere og mixe til mastering, udgivelse og ikke mindst det at performe og markedsføre din musik.

Image Article, Efterskole, Musik

Musikefterskole med mange muligheder og fællesskaber

Musik er en meget projektorienteret linje, hvor du selv er med til at bestemme, hvilket fokus du ønsker i undervisningen. Du er selv med til at definere det, og du kan vælge noget nyt fra periode til periode. 

Vi arbejder dog også i fælles kreative projekter med Skuespillinjen og Danselinjen. Derfor er der også andre typer af timer, der i omfang veksler lidt i løbet af året. 

Der vil være fire slags timer på Musiklinjen

  • Musiktimer: Her arbejdes der primært med at lave originalt materiale, men for nogle er der også bandforløb og coverforløb som en del af dette. 
  • Fællestimer: Kor, opvarmning, fremvisninger, fællessang osv. Her er du sammen med elever fra Skuespillinjen og Danselinjen.
  • Produktionsfag: Disse timer er rettet mod en optræden, hvor du, sammen med de andre elever og lærere, skal vise noget for andre. 
  • Valgfag: Valgfag er afgrænsede forløb i noget bestemt. Det kunne være guitarlab i en måned, basic Logic, tekstskrivningsworkshop, stemmetræning og alt muligt andet. Vi laver valgfagene i fællesskab med dig og de andre på musik. Nogle af valgfagene vil også være muligt at have sammen med skuespil- og danseelever.

Det at optræde

Ligegyldigt hvilken type af musiker du er, kommer du med på scenen. At stå foran et publikum kan være en udfordring, men det er også en utrolig givende oplevelse. Vi træner vores elever i kunsten at optræde, så du føler dig tryg og selvsikker, uanset om du står foran en lille gruppe eller en stor forsamling. 

Hvert år arrangeres der koncerter for venner og familie, men også i det offentlige rum. 

Det at optræde - at sætte sig selv på spil, med muligheden for at fejle, og få sine venners opbakning hvis det sker, er en vigtig del af det at gå på Oure Efterskole. Det er et fællestræk for både vores sportslinjer og vores performing arts linjer. 

Image Article, Efterskole, Musik (1)

MØD UNDERVISERNE PÅ MUSIK HER

MØD UNDERVISERNE PÅ MUSIK HER

Christian Rindorf

Christian Rindorf var trommeslager i den danske musikgruppe The Rumour Said Fire i 2007-2018. Gruppen vandt i 2010 P3 Guld-prisen i kategorien P3 Talentet. Året forinden udgav gruppen deres største hit "The Balcony", der bl.a. er brugt i tv-reklamer. Bandet tournerede DK og Europa tyndt og har spillet på stort set alle festivaler i Danmark.

Ud over pladsen bag trommerne fungerede Christian fra tid til anden også som tourmanager, hvoraf mange erfaringer deles ud til eleverne. Christian er aktiv musiker ved siden af Oure og har i tidens løb spillet for navne som: The Rumour Said Fire, Peppermint B, Christian Hjelm, Ønskeøen, One Eyed Mule, Lasse Storm og Palace Winter.

Trommerne er det primære instrument, men han spiller også guitar, bas og klaver. Han har medvirket på over 10 udgivelser.

Efter flytningen tilbage til Sydfyn er han kommet med i det etablerede danske folk/countryband "One Eyed Mule", som både har prominente medlemmer og en stribe udgivelser bag sig.

Endvidere er han uddannet lærer i 2012 fra N. Zahles seminarium i Dansk, Samfundsfag og Musik, ligesom han før ansættelsen på Oure Efterskole stod i lære som snedker.

Sidstnævnte uddannelse bliver også integreret i undervisningen. Disse erfaringer kombineret gør, at man i Christian Rindorf får en underviser med stor faglig viden og menneskelig indsigt.

 

Dyrk din musik på Oure Efterskole
På Oure Efterskole på Fyn kan du dyrke din kunst indenfor musik. Vi har både musik, drama, teater, dans og flere forskellige sportslinjer.

Skal man have erfaring med musik på forhånd?
Du behøver ikke have en masse erfaring med musik for at vælge en efterskole med musik. Du vil i løbet af året blive inspireret og få et indblik i, hvad det vil sige at lave din egen musik. Du vil komme til at spille koncerter for venner, familie og i det offentlige rum.

Hvilken musik lærer man på Oure Efterskole?
Om du er til klassisk musik på efterskole, elektronisk musik på efterskole eller noget tredje, har ikke den store betydning, når du skal vælge en efterskole med musik på Fyn. På vores musiklinje er den skabende kunstner i fokus, så det vigtigste er, at du har lyst til at komponere og producere din egen musik.

Hvordan er hverdagen med musik på efterskole?
Musik på Oure Efterskole går hånd i hånd med teater, drama, kunst og et mange andre linjer. Vi er en efterskole med musik på Fyn, hvor du kan vælge at gå i 9. eller 10. klasse, hvor du har din boglige undervisning. Resten af tiden går med musik som linjefag og så alt det sociale, der følger med et efterskoleår. Om det er den bedste musik efterskole, vil vi lade dig om at vurdere, når du stopper på skolen efter 11 fede måneder.

Hvad koster musik på efterskolen?
Prisen for at gå på Oures Efterskoles musiklinje varierer meget afhængigt af sin husstands sammensætning og indkomst. Det ligger mellem 72.000 og 102.000 kr. for et år, hvilket er inkl. udgifterne til en linjerejse. Du kan se vores priser her

lad os hjælpe dig på vej

kontakt
Tlf: 62 38 38 35

Social

kopieret