Efterskole

Efter- skole

Her er der plads til alle

På Danmarks største efterskole gør vi os ekstra umage for, at du føler dig set og tryg i et favnende fællesskab, mens du dyrker din sport eller performing art

På Oure er der plads til alle!

Både dig, der har store ambitioner inden for din sport eller performing art og dig, som er nysgerrig og ønsker at udvikle dig i løbet af et år på efterskole. 

På Oure Efterskole smelter skole, fritid, sport og performing art sammen. Det er ikke nok, at du er god på sportsbanen, på scenen eller i musiklokalet - du skal også evne at tage del i sociale aktiviteter og være med til at gøre dig selv og dine kammerater gode. 

Som elev på Oure Efterskole kan du se frem til et skelsættende år, hvor du bliver dygtigere og stærkere og får styrket din selvstændighed. Du vil opleve et år, hvor nysgerrigheden og ansvarsbevidstheden vokser, og hvor lysten til at vide mere får nyt liv. Kort sagt: Et perfekt afsæt for dit videre liv og uddannelsesforløb. 

Image Article, Efterskole, Forsiden, Stemning

Find dig selv på Oure Efterskole

Oure er et solidt ståsted, hvor rammerne er skabt til at finde dig selv og kende dig selv. Vi dyrker fællesskabet gennem stærke relationer og intenst samvær. Vi styrker dig som individ gennem konkurrence, vilje og mod til mere, og vi tager aktivt ansvar for os selv og for hinanden. 

Oure Efterskole har både 9. og 10. klasse. Tilsammen skaber de to årgange en høj grad af mangfoldighed blandt elever og undervisere.

Læs mere om 9. klasse

Læs mere om 10. klasse

​Klik på linjefagene herunder for at læse mere om de enkelte linjer. 

Bliv elev på Oure Efterskole

Oure Efterskole optager tidligst elever den 10. august 3 år før skolestart og herefter løbende - så længe der er ledige pladser. Læs mere om optagelses- og ventelisteprocedurer samt priser og tilmelding herunder. 

Grade Picker, Efterskole, Café, Socialt billede

Undervisningen på Oure Efterskole

Herunder kan du læse om undervisningen og specifikt om 9. og 10. klasse på Oure Efterskole. Vores undervisning er gymnasieforberedende og vi vægter de boglige fag højt. Vi skaber samtidig tid og rum til, at du kan fordybe dig i din passion for sport, musik, dans eller skuespil, mens du aktivt deltager i det store fællesskab, som danner rammen for dit efterskoleophold.

DIT KOMMENDE HJEM

DIT KOMMENDE HJEM

SÅDAN BOR DU

Elevhusene

Eleverne bor i huse med 7- 16 elever i hvert - fordelt på værelser med 2- 5 elever. Skolen sammensætter eleverne i husene på tværs af køn, linje og hjemkommune. Huset er et centralt omdrejningspunkt for efterskoleopholdet, og i huset oplever eleven de største glæder - og de største udfordringer. Huset er elevens trygge base, og dette skabes gennem daglige rutiner, opgaver, samtaler og forskellige samværsformer. Til huset er der tilknyttet en huslærer.

Huslærere og kostskolepædagoger

Skolen har seks afdelinger. Hver af skolens afdelinger har en stab på cirka 12 lærere, som ud over deres funktion som linjelærer og/eller boglig lærer, også er huslærer og er omkring eleverne i deres fritid. Huslærerne udgør et netværk, der skaber trygge rammer omkring ungdomslivet. Huslæreren hjælper eleverne i huset med at udvikle et fællesskab, som bygger på respekt og dialog. Huslæreren er, i samarbejde med forældre og elever, med til at sikre den enkelte elevs sociale liv og udvikling i en positiv retning. Huslæreren er sammen med klasselæreren en nøgleperson gennem hele efterskoleopholdet.

Der er altid voksne tilstede på skolen, som eleverne kan komme i kontakt med. Til morgenmaden møder skolens morgenvagter ind, sammen med skolens sygeplejerske. Morgenvagterne har kontakten til eleverne, og sygeplejersken modtager sygemeldinger, samt visiterer elever til lægen.

Herefter tager skolens dagvagt over. Dagvagtens opgave er blandt andet, at støtte op om de elever, der i en kort periode skal have hjælp til at deltage i undervisningen og derved efterleve skolens spilleregler.

Om eftermiddagen møder teamet af kostskolepædagoger og huslærere ind. De varetager vagten frem til sengetid, hvorefter skolens nattevagt tager over. Nattevagten er vågen og tilstede på skolen hele natten og træffes på et vagtmobilnummer, som alle elever får udleveret.

Din fritid

I fritiden kan alle elever på tværs af linjerne benytte sig af skolens mange muligheder for kreative aktiviteter og sport. Et varieret aften- og weekendprogram giver eleverne mulighed for at udfolde sig. Alle weekender indeholder spændende temasatte programmer, hvor eleverne vil møde andre på tværs af klassetrin, linjer og boglige fag. UngdomsCaféen, også kaldet OureCaféen, er et centralt møde- og opholdssted for eleverne på efterskolen.​

Spisehuset Oure Efterskole

På Oure Efterskole er mad meget mere end ernæring. Det handler med andre ord om mere end at blive mæt, når du sætter dig til bords i Spisehuset. Det er om måltiderne, at vi alle samles, og maden fra efterskolens køkken er af særdeles høj kvalitet. Det kan du som elev godt glæde dig til. Du kan desuden glæde dig til en masse grøntsager, til økologiske råvarer og til en uge i køkkenet. Læs meget mere om Oure Spisehus her

Grade Picker, Efterskole, Forsiden, Computer

Info til elever og forældre

Herunder har vi samlet en række nyttig information til både kommende og nuværende elever og forældre.

Her kan du blandt andet finde kalender for skoleåret og Oure Efterskoles sociale spilleregler, som alle elever på skolen skal læse igennem, inden opstart på skolen. 

 

 

Hvad er en efterskole?

En efterskole er en dansk skoleform, hvor eleverne bor på skolen i en periode på typisk et år. Efterskolerne henvender sig til elever i alderen 14-18 år og er en frivillig og ekstraordinær skoleform, som ligger mellem folkeskolen og gymnasiet. Man kan også vælge at tage efterskole i 9. klasse.

Efterskolerne har et særligt fokus på elevernes personlige og sociale udvikling og tilbyder undervisning inden for forskellige fagområder som musik, sport, kunst, teater, sprog og mange andre. Derudover tilbyder efterskolerne ofte en række fællesaktiviteter, som kan omfatte idræt, musik, drama, debatter, studieture og sociale arrangementer. Formålet med efterskolerne er at give elever mulighed for at udvikle sig både fagligt og personligt samt at lære at tage ansvar for dem selv og for andre, i et helt unikt miljø.

Hvor meget koster det at gå på efterskole?

Prisen for at gå på efterskole varierer afhængigt af den enkelte efterskole, valg af linjefag, varighed af opholdet m.m. Generelt ligger prisen for et efterskoleophold i Danmark på mellem ca. 50.000 kr. til 100.000 kr. for et års ophold. Priserne kan være højere eller lavere alt efter efterskolens beliggenhed, faciliteter, udbud af linjefag og andre faktorer.

Hvad koster det at gå på Oure Efterskole?

Priserne for et ophold på Oure Efterskole kan variere meget afhængigt af husstandens sammensætning og indkomstgrundlag ved skolestart, men ligger på mellem 63.000 og 92.000 kr. Herudover tilbydes der studierejser for mange af linjerne på efterskolen, hvor prisen er mellem 12.000 og 33.500 kr.

Hvilken efterskole skal jeg vælge?

Det er en personlig beslutning, når det kommer til at vælge en efterskole, og det afhænger naturligvis af dine interesser, mål og behov for efterskoleopholdet. Søger du en efterskole der tilbyder Dans? Musik? Skuespil? Eller Sport?

Det er en god idé at tage sig tid til at undersøge de forskellige efterskoler, som matcher dine interesser og mål, og tage ud på besøg for at få et indtryk af skolen og dens kultur. På Oure holder vi løbende besøgsdage, hvor du kan se og mærke, hvilken skole vi er. Her vil du også kunne få viden om de forskellige linjer vi tilbyder, så du kan finde netop den linje, der passer dig bedst.

Hvad skal man overveje, når man vælger efterskole?

Der er mange ting at overveje, når det kommer til at finde den bedste efterskole for dig. Overvej bl.a. hvad du gerne vil lære, og om efterskolen tilbyder linjefag, der interesserer dig. Overvej også, hvor du gerne vil bo, og om du vil være tæt på dine forældre eller længere væk. Nogle efterskoler ligger tæt på byer, mens andre ligger mere afsides i naturen. Størrelsen på efterskolen kan også være en overvejelse værd.

Ønsker du en større eller mindre skole? Større skoler har ofte flere elever og flere faciliteter, mens mindre skoler kan give en mere intim og nærværende atmosfære. Skolens værdier og kultur er også en vigtig overvejelse. Matcher skolen dine egne værdier? Her er det oplagt at deltage i en af Oures mange besøgsdage, så du kan få en fornemmelse af, hvordan vores efterskole er, tale med elever og lærere og få et indtryk af vores efterskoles miljø og atmosfære.

Er det hårdt at gå på efterskole?

At gå på efterskole kan være en intens og udfordrende oplevelse, da det kan være en stor omvæltning. Derudover kan det for mange være en udfordring at skulle flytte fra deres forældre og bo på en ny skole, væk fra det velkendte derhjemme. Samtidig er et efterskoleophold også en fantastisk og berigende oplevelse, hvor man møder nye mennesker, lærer nye ting og udvikler sig personligt, socialt og fagligt.

Efterskoler er generelt kendt for det gode fællesskab og mange elever får venner for livet, under deres ophold. På Oure har vi stort fokus på vores elevers trivsel og læring og du vil altid kunne få støtte, hjælp og vejledning, hvis du har brug for det. På Oure vil du derfor have de bedste forudsætninger for at få et berigende efterskoleophold.

lad os hjælpe dig på vej

kontakt
Tlf: 62 38 38 35

Social

kopieret